ΓΔ: 875.87 0.32% Τζίρος: 31.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:36:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο 27,4% το μερίδιο αγοράς των Αμοιβαίων της Eurobank Asset Management

Όπως αναφέρει η Eurobank Asset Management τα Αμοιβαία με ενεργητικό 2,22 δισ. ευρώ ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών πετυχαίνοντας θετικές αποδόσεις.

Η Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., παρέμεινε για 13η χρονιά, το 2020,η ηγέτιδα στο χώρο διαχείρισης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, θεσμικών χαρτοφυλακίων και στη διάθεση αμοιβαίων κεφαλαίων τρίτων παρόχων (Fund Selection), με υπό διαχείριση κεφάλαια αξίας 4,08 δισ. ευρώ.

Με μερίδιο αγοράς 27,40% και ενεργητικό 2,22 δισ. ευρώ τα Αμοιβαία ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών, πετυχαίνοντας θετικές αποδόσεις και πέρσι, μια χρονιά με ιδιαίτερες δυσκολίες εξαιτίας της πανδημικής κρίσης. Η συνέπεια, η εμπειρία και η τεχνογνωσία, που, διαχρονικά, χαρακτηρίζει την Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., η οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι, διαθέτει επίσης ηγετική παρουσία και στις αγορές που δραστηριοποιείται στη ΝΑ Ευρώπη (Βουλγαρία και Ρουμανία), αποτυπώθηκε στις αποδόσεις των, υπό διαχείριση, Αμοιβαίων Κεφαλαίων. 

Ενδεικτικά, σε περίοδο πενταετίας (31/12/2015-31/12/2020) σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ξεχωρίζουν στις κατηγορίες:

  • Tων Ομολογιακών Αμοιβαίων Κεφαλαίων τα (LF) Greek Government Bond Fund με απόδοση 135,34% και (LF) Greek Corporate Bond Fund, με απόδοση 41,20%,
  • Των Μετοχικών Funds of Funds, τα (LF) FoF Equity Blend με 56.14%, (LF) FoF Global Emerging Markets με απόδοση 43,57%,
  • Tων Μικτών Funds of Funds, το (LF) FoF Global High με απόδοση 29,78% και (LF) FoF Balanced Blend US με 25,17%.

Επιπλέον και ειδικά σε ότι αφορά στο 2020:

Παρά την ιδιαίτερη συγκυρία, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο (LF) Absolute Return Fund, απέδειξε πως επιτυγχάνει το στόχο του, που είναι η θετική απόλυτη απόδοση ανεξάρτητα από τις συνθήκες των αγορών, όπως αποδεικνύεται σταθερά από την έναρξή του.

Για πέμπτη διαδοχική φορά, η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, συνέχισε την πρωτοπορία της στα προσφερόμενα προϊόντα προς τους Μεριδιούχους της, διαθέτοντας Αμοιβαία Κεφάλαια που διανέμουν μέρισμα.

Συγκεκριμένα, τα (LF) Greek Government Bond Fund και (LF) Greek Corporate Bond Fund που διαχειρίζεται η Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., από το 2016 και κάθε χρόνο, μέσω των Σειρών Μεριδίων DIS (Distributing Share Classes), διανέμουν ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό μέρισμα στους πελάτες Private Banking της Eurobank, σε ετήσια βάση, προσπαθώντας, όσο είναι εφικτό, να διαφυλάξουν το επενδυμένο κεφάλαιο και να ενισχύσουν τις ταμειακές τους ροές εισπράττοντας, επιπλέον, και το μέρισμα. Από το 2020, οι Σειρές Μεριδίων DIS (Distributing Share Classes) των δύο Αμοιβαίων Κεφαλαίων, διατίθενται και σε ιδιώτες πελάτες της Τράπεζας.


 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία «Eurobank Payment Initiation» για χρηματικά εμβάσματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ακόμη καθοριστικό βήμα Open Banking της Eurobank, που διευρύνει διαρκώς τις υπηρεσίες της εισάγοντας στην ελληνική αγορά νέες, αξιόπιστες εφαρμογές, για πρωτοπόρες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο ομόλογο των 500 εκατ.

Στόχος της τράπεζας είναι το επιτόκιο να φθάσει έως το 2,5%, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι θα σημειωθεί σημαντική ζήτηση, μετά και την αναβάθμιση των ομολόγων Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς από τον οίκο Fitch.