ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επενδύσεις 70 εκατ. μέσα στην πανδημία παρά την πτώση εσόδων

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2020 ξεκίνησε την αναβάθμιση του μηχανοστασίου της Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του πρώτου εκ των 5 νέων συρμών που θα ενταχθούν άμεσα στον στόλο της και μεταφέρθηκε σε καινούρια γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Με δραματική πτώση 44% στα έσοδα από επιβατικές μεταφορές και αύξηση 0,18% στις εμπορευματικές μεταφορές έκλεισε το 2020 για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε σύγκριση με το 2019. Τα μέτρα που υποχρεώθηκε να λάβει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν ο κύριος λόγος για την σοβαρή μείωση των εσόδων, αλλά δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην υποδομή, μερικά εξ αυτών χρόνια και άλλα εξαιτίας σοβαρών καιρικών φαινομένων.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, παρά το δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον και την αβεβαιότητα των εξελίξεων στο άμεσο μέλλον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προστάτευσε τους εργαζομένους της: ουδείς εργαζόμενος έχασε την δουλειά του, ουδείς ετέθη σε αναστολή εργασίας και η εταιρεία έχει πλέον νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία περιλαμβάνει και το τεχνικό προσωπικό.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαβεβαιώνει ότι είναι συνεπής και στο επενδυτικό της πρόγραμμα, και μάλιστα μέσα στο 2020, ξεκίνησε την αναβάθμιση του μηχανοστασίου της Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του πρώτου εκ των πέντε νέων συρμών που θα ενταχθούν άμεσα στον στόλο της και μεταφέρθηκε σε καινούρια γραφεία στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του ΦΙΞ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει επίσης ότι οι επενδύσεις της για το 2020 άγγιξαν τα 70 εκ. ευρώ και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι εξίσου σημαντικός με στοχευμένες επενδύσεις που θα αφορούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, προμήθεια νέου σύγχρονου τροχαίου υλικού, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των εγκαταστάσεων σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης, δραστηριοποίηση στον τομέα logistics (αξιοποιώντας την αποθήκη της στο Θριάσιο), καθώς και νέες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ενέργειες που αποσκοπούν στην αναδημιουργία της εταιρικής της εικόνας. 

Παράγοντες της εταιρείας τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιστή στις δεσμεύσεις της για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της και με στόχο την αποτελεσματική υλοποίηση των στρατηγικών επενδύσεών της, συνεισφέρει τα μέγιστα στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει τρένο υδρογόνου, έφτασε το δεύτερο «Λευκό Βέλος»

Το τρένο βρίσκεται στο νέο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης και περίπου στις 20 Ιουνίου, και μαζί με το δίδυμο «αδελφάκι» του, που έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσουν εμπορικά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.