ΓΔ: 913.28 0.45% Τζίρος: 5.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:06:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
iss hellas-unison-facility management-ipiresies
Φώτο: Shutterstock

Μετονομάζεται σε Unison η ISS Hellas και διευρύνει τις υπηρεσίες της

Η εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων επιχειρήσεων πέτυχε αύξηση 7% στον κύκλο εργασιών της το 2020 και ξεπέρασε τα 41 εκατ. ευρώ. Αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες απολύμανσης.

Αλλαγή σελίδας για την ISS Facility Service Hellas, η οποία θα μετονομαστεί σε Unison. Η εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων (facility management) βλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στον κλάδο στην ελληνική αγορά και αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύων να διευκολύνουν την εσωτερική οργάνωση μιας εταιρείας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η εταιρεία, που απασχολεί 2.500 εργαζομένους, επηρεάστηκε από την πανδημία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης σε σημερινή συνέντευξη τύπου, αλλά είδε να ανοίγεται μπροστά της και μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ παράλληλα κατάφερε να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας.

Ενώ πολλές εταιρείες έκλεισαν τις εγκαταστάσεις τους λόγω τηλεργασίας, με την ζήτηση για υπηρεσίες καθαρισμού να μειώνεται, και το κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων να προκαλεί ακόμα ένα πλήγμα, υπήρξε σημαντική αύξηση ζήτησης για υπηρεσίες απολύμανσης και αντίστοιχα προϊόντα, με την εταιρεία να μπαίνει και στον χώρο της απολύμανσης. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 7% το 2020 και διαμορφώθηκε σε 41,058 εκατ. ευρώ, ενώ κατέγραψε και αύξηση της κερδοφορίας της.

Η εταιρεία καλύπτει από τεχνικές υπηρεσίες, καθαρισμό, συντήρηση χώρων πρασίνου έως και την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων για ανθρώπινο δυναμικό μέσα από την Unison που είναι μάλιστα και η πρώτη εταιρεία μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Στόχος του ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία σε κάθε πελάτη, είναι η μείωση του συνολικού λειτουργικού κόστους εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ενώ απλοποιούνται οι διαχειριστικές διαδικασίες εξασφαλίζοντας έτσι την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

«Το Facility Management είναι ακόμα σε junior επίπεδα στην Ελλάδα, με τις περισσότερες εταιρείες να προσφέρουν απλά υπηρεσίες καθαρισμού και όχι ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης εγκαταστάσεων», σημείωσε ο κ. Μωραϊτάκης που επισήμανε ότι η Unison διευρύνει πλέον το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της προς τους πελάτες, διατηρώντας ωστόσο το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τεχνογνωσίας του διεθνούς ομίλου ISS. Παραμένει εξάλλου και αποκλειστικός συνεργάτης του διεθνούς κολοσσού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μωραϊτάκη, η πανδημία θα συνεχίσει να αλλάζει και τον κλάδο του Facility Management, αυξάνοντας και τις απαιτήσεις στους τομείς της υγιεινής και της ασφάλειας. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του χαρτοφυλακιού των υπηρεσιών της, η Unison θα προσφέρει εκτός των υπηρεσιών που παρείχε μέχρι τώρα, και προγράμματα καθαρισμού και απολύμανσης, συντήρηση και απολύμανση συστημάτων κλιματισμού, απολύμανση ανελκυστήρων, αλλά και τον επανασχεδιασμό εργασιακών χώρων σε εταιρείες που θα θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν τα γραφεία τους.

Από την ISS στην Unison

Διατηρώντας την αποκλειστική συνεργασία με τον όμιλο ISS και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του παγκόσμιου γίγαντα, η ISS Hellas μετονομάζεται σε Unison (σ.σ.όρος από την μουσική που σημαίνει αρμονία, συμφωνία) θέλοντας να προσφέρει στις επιχειρήσεις όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν αρμονία στη λειτουργία τους.

Η ISS Hellas ξεκίνησε την πορεία της στη χώρα μας το 1977 ως μία εταιρία καθαρισμού, ενώ σήμερα αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο του Facility Management, έχοντας λάβει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες πρακτικές από τη μητρική εταιρία, η οποία και δραστηριοποιείται ανελλιπώς στον χώρο παγκοσμίως από το 1901.

Σκοπός της εταιρείας είναι να βοηθάει τους πελάτες της να εργάζονται σε ένα ασφαλές, καθαρό και υγιεινό περιβάλλον εργασίας, χωρίς να έχουν το βάρος της διαχείρισης και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεών τους, υποστηρίζοντας τους να ασχολούνται εστιασμένα με τη βασική επιχειρηματική τους δραστηριότητα, διευκολύνοντας έτσι την εσωτερική λειτουργία μιας επιχείρησης.

Η ISS από τον Ιανουάριο του 2018 ανήκει πλέον σε Έλληνες μετόχους, διατηρώντας όμως το πολυεθνικό υπόβαθρό της, το ισχυρό brand name και το πελατολόγιο που περιλαμβάνει ονόματα όπως η Fraport που διαχειρίζεται τα ελληνικά αεροδρόμια, η Παπαστράτος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

H ISS είναι η πρώτη εταιρία του χώρου στην Ελλάδα που έχει λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση, επίπεδο Εxcellent, COVID Shield από την TUV Austria Hellas, σαν αναγνώριση της άριστης μεθοδολογίας, της τεχνογνωσίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Τρέχει» η μεγάλη επένδυση της Dimand στη Θεσσαλονίκη για κτίρια γραφείων

Αφορά την κατασκευή του πρώτου πλήρως βιοκλιματικού συγκροτήματος γραφείων στην πόλη. Το νέο κτίριο θα βρίσκεται στην πύλη εισόδου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνδεόμενη με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό. 
wolt-delivery
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Απογείωση» τζίρου για τη Wolt και επέκταση δραστηριοτήτων πέραν της εστίασης

Η Wolt επεκτάθηκε σε νέες πόλεις και διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή ενώ στοχεύει να μετατραπεί σε super app απαντώντας στις ανάγκες των απαιτήσεων των καταναλωτών.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ώθηση στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος του δικτύου 5G από την Cosmote

Με την συνεργασία Cosmote και Συμμετοχές 5G θα υπάρξουν δίκτυα όπου οι εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούν να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους. Απαραίτητο να βρεθούν υπηρεσίες που θα έχουν εφαρμογή στα δίκτυα 5G σημειώνει ο ΟΤΕ.