ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MLS
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ομαδικές αγωγές αποζημίωσης για την MLS από την Ένωση Επενδυτών

Να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωσή τους καλεί μετόχους και ομολογιούχους η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, τονίζοντας ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει πλέον αθετήσει την πληρωμή όλων των ομολόγων της.

Να συμμετάσχουν σε ομαδικές αγωγές για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις καλεί τους μετόχους και ομολογιούχους της MLS Πληροφορική η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι η εταιρεία έχει αθετήσει τις πληρωμές των ομολόγων της, ενώ έχει διαπιστωθεί από έλεγχο ότι πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη απομείωση στα άυλα περιουσιακά στοιχεία για τις οικονομικές καταστάσεις του 2018.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ένωση:

Είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2020 παρέμβαση υπέρ των μελών της κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της MLS, ζητώντας την συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων και των ορκωτών ελεγκτών, ενόψει της διαφαινόμενης βεβαίας αθέτησης των υποχρεώσεων της, ωστόσο τότε η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε κρίνει ότι δεν στοιχειοθετούνταν άμεσος κίνδυνος για τους μετόχους (!) , και είχε απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα. Βεβαίως οι άμεσες εξελίξεις, ανέδειξαν το πόσο εσφαλμένη ήταν αυτή η δικαστική κρίση.

Τότε η διοίκηση της MLS ισχυριζόταν στο δικαστήριο ότι:

  1. Οι ομολογιούχοι δεν έχουν χάσει κάτι, τα ομόλογα «εξυπηρετούνταν» αφού οι καταβολές των κουπονιών γίνονταν κανονικά...
  2. Μια μικρή «διαφωνία» υπάρχει μόνο με την Ε.Κ. σε «τεχνικό επίπεδο» (!) ,
  3. Έχει προσλάβει ήδη ελεγκτικό οίκο από τους big 4 για να κάνει αναλυτικό έλεγχο κλπ.

Τελικά ο έλεγχος αυτός έγινε, από συμβουλευτική εταιρεία ωστόσο και όχι από ελεγκτική, και κατέληξε ότι η «διαφωνία» εκτεινόταν στα -8,2 εκατ. ευρώ απομείωση στην αξία των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, κάτι που ανατρέπει άρδην την χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρείας καθώς αυτό το νούμερο αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% περίπου επί του ενεργητικού της.

Οδηγηθήκαμε συνεπώς στη σημερινή κατάσταση, όπου η εταιρεία έχει ήδη αθετήσει πληρωμές κουπονιών ομολόγων και στα 3 ομόλογά της, ενώ με ανακοίνωση της προς την Ε.Κ. επικαλείται την πανδημία ως λόγο τόσο για την καθυστέρηση σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων 2019 όσο και για την αρνητική πορεία των εσόδων της.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι παγκοσμίως οι εταιρείες πληροφορικής και ηλεκτρονικών ειδών έχουν αντίθετα αυξήσει (!) τον τζίρο και τα κέρδη τους λόγω της καραντίνας και της επακόλουθης αύξησης των πωλήσεων σε ηλεκτρικά προϊόντα και συσκευές που εξυπηρετούν την εξ αποστάσεως επικοινωνία και εργασία, κι όχι το αντίθετο! Η MLS αποτελεί μοναδική ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία αρνητικών αποτελεσμάτων στον κλάδο της την εποχή αυτή!

Παρά την ειλικρινή προσπάθειά μας να μην ταυτίσουμε την υπόθεση αυτή με αυτή της Folli Follie, τελικά ο αλαζονικός τρόπος συμπεριφοράς της διοίκησης της εταιρείας προς τους μετόχους της και η απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών έχει οδηγήσει στην απώλεια κάθε ίχνους εμπιστοσύνης προς τα λεγόμενα τους, τονίζει η Ένωση.

Και καλεί τους ιθύνοντες της εταιρείας να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση της εταιρείας LASERLOCK, που από ό,τι φαίνεται αποτελούσε την μέθοδο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ αφαίμαξης των αποθεματικών της εισηγμένης εταιρείας MLS.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι απαντά η MLS στη νέα επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του 2019 και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης που έληξε τον Ιούνιο του 2020, οφείλεται στην πανδημία, υποστηρίζει μεταξύ άλλων η MLS.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθέτηση πληρωμής από την MLS και στο κουπόνι του τρίτου ομολόγου

Η εταιρεία, επικαλούμενη την πανδημία, έχει ήδη ανακοινώσει την αθέτηση πληρωμής δυο εταιρικών ομολόγων, οδηγώντας ομολογιούχους και μετόχους στην κατάθεση μηνύσεων κατά του Γ. Καματάκη.