ΓΔ: 904.7 0.29% Τζίρος: 100.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:58:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στις 12 Μαρτίου η συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου της Aegean

Η εταιρεία θα αντλήσει τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ για να απελευθερωθεί και η ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο. Περιορισμός ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, τουλάχιστον κατά 60 εκατ. ευρώ, ώστε «ξεκλειδώσει» και η κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ, προωθεί η διοίκηση της Aegean. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στις 12 Μαρτίου συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων με αντικείμενο την  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τον περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν να λάβει ενίσχυση 120 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, σε αντιστάθμισμα των ζημιών που έχει υποστεί από τα μέτρα περιορισμού των πτήσεων λόγω της πανδημίας. Για να δοθεί η ενίσχυση, προϋπόθεση είναι να εισφέρουν σε αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας. Προβλέπεται, επίσης, ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει από την εταιρεία ελεύθερα μεταβιβάσιμους τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης (σ.σ.: warrants) κοινών μετοχών της Aegean. Όπως έχει γράψει το Business Daily, ο νόμος 4772/2021 καθιστά δύσκολη την άσκηση των δικαιωμάτων από το Δημόσιο, ώστε τελικά να λάβει μετοχές που θα αντιστοιχούν σε 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της αεροπορικής εταιρείας.

Από την αποψινή ανακοίνωση της εταιρείας αφήνονται ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου, αφού το διοικητικό συμβούλιο ζητεί εξουσιοδότηση για τον περιορισμό ή και την κατάργηση των δικαιωμάτων των παλαιών μετόχων.

Η ανακοίνωση της Aegean

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται οι Μέτοχοι της ανώνυμης αεροπορικής εταιρείας "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε." σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 12η Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 π.μ., που θα διεξαχθεί ως προς όλους τους μετόχους αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων ή των αντιπροσώπων τους, λόγω της επείγουσας ανάγκης και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και συγκεκριμένα είτε με τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω επιστολικής ψήφου πριν τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με τα παρακάτω ειδικότερα αναφερόμενα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι Μέτοχοι σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που ομοίως θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα κατά τα ανωτέρω την 19η Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 , για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  • Παροχή εξουσίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για λήψη απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων της Εταιρείας, δυνάμει των άρθρων 24 παρ. 1(β) και 27 παρ. 4 του Ν. 4548/2018 που θα χρησιμοποιηθεί και για τους σκοπούς του άρθρου 30 του Ν. 4772/2021 ως προς την άντληση των εκεί προβλεπόμενων κεφαλαίων ύψους τουλάχιστον €60.000.000.
  • Παροχή εξουσίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σύμφωνα με τα άρθρα 56 παρ. 2, 24 παρ. 1(β) και 27 παρ. 4 του Ν. 4548/2018, για την έκδοση Τίτλων Κτήσης Μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 4548/2018, και διάθεση αυτών στην Ελληνική Δημοκρατία με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων της Εταιρείας κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 30 του Ν. 4772/2021.
  • Τροποποίηση των άρθρων 3, 8, 15 και 19 του Καταστατικού της Εταιρείας.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ