ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο στην ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ για παρεμπόδιση ελέγχου

Κατά τη διάρκεια ελέγχου τον περασμένο Μάιο, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν παρεμπόδιση-δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου, ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Στις 12 Απριλίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να αποφασιστεί η διαπίστωση της παράβασης παρεμπόδισης από την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής, τον περασμένο Μάιο σημειώθηκε παρεμπόδιση του επιτόπιου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

«Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 12 Απριλίου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, για παρακώλυση-δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από την εταιρία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.»  καθώς και από φυσικά πρόσωπα κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου. Ο έλεγχος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 8.5.2020 στις εγκαταστάσεις της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. 

Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της εισήγησης, κατά τη διάρκεια του ως άνω ελέγχου, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν, κατά την εισήγηση, παρεμπόδιση-δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011.

Η εισήγηση προτείνει να αποφασισθεί η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή προστίμου στα εμπλεκόμενα μέρη.

Επισημαίνεται ότι η εισήγηση αφορά μόνο στη συγκεκριμένη συμπεριφορά των εμπλεκομένων μερών κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου στις 8.5.2020 και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά διανομής έντυπου τύπου.

H εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για ποιες παραβάσεις ελέγχει την Frezyderm η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στην εισήγηση που θα εξεταστεί από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η FREZYDERM δεν διαπιστώνεται πως παραβίασε τα άρθρα για εναρμονισμένη πρακτική και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.