ΓΔ: 871.45 -0.49% Τζίρος: 64.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δημιουργία νέων hubs και 50 προσλήψεις από την IQVIA Hellas το 2020

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε τρία εκατ. ετησίως, ενώ σφραγίδα για την επιλογή της Ελλάδας ως κέντρο λειτουργίας των hubs αποτέλεσε το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων.

Σε 50 νέες προσλήψεις προχώρησε το 2020 η IQVIA Hellas, επιτυγχάνοντας αύξηση στον αριθμό των υπαλλήλων της κατά 35% σε σχέση με το 2019 και αγγίζοντας έτσι τους 200 εργαζομένους συνολικά.  

Παγκοσμίως, η IQVIA είναι πάροχος δεδομένων υγείας, τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, καθώς και κλινικών μελετών, ενώ παράλληλα προωθεί την ανάπτυξη νέων θεραπειών και τη βελτιστοποίηση λύσεων που προάγουν την υγεία των ασθενών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη της IQVIA το 2020 σηματοδοτήθηκε από την έναρξη λειτουργίας στην Ελλάδα τριών νέων hubs: το πρώτο, το Technology hub, υλοποιεί Business Intelligence λύσεις για τους πελάτες της IQVIA σε παγκόσμιο επίπεδο, το δεύτερο προσφέρει υπηρεσίες Health Economics και εξυπηρετεί την Ευρώπη, ενώ το τρίτο υλοποιεί Management Consulting projects, αποκλειστικά για την Ιταλία.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για τη λειτουργία των τριών hubs ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Συγχρόνως, η IQVIA προσέλαβε μεταξύ άλλων Έλληνες του εξωτερικού από τη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι επέστρεψαν και εργάζονται ήδη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιλογή της Ελλάδας ως κέντρου λειτουργίας των 3 hubs αποτελεί σφραγίδα εμπιστοσύνης από τα Ευρωπαϊκά γραφεία της IQVIA, στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων, στην προσαρμοστικότητα και αποτελεσματικότητά τους και, τέλος, στη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Κωστάρας, Γενικός Διευθυντής της IQVIA Hellas: «Η δημιουργία των τριών hubs μάς κάνει εξαιρετικά υπερήφανους για τη συμβολή μας στην Ελληνική οικονομία και για την ενεργό υποστήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, του κλάδου της υγείας και φυσικά των ασθενών».

Το αποτύπωμα της IQVIA στην ελληνική οικονομία διευρύνεται συνεχώς. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε και ολοκλήρωσε το project, που οδήγησε σε νόμο, για τη χρήση των επενδύσεων της φαρμακοβιομηχανίας ως μέσου μείωσης του clawback κατά 50 εκατ. ευρώ το 2019 και 100 εκατ. ευρώ το 2020. Επιπλέον, παρέχει τεχνογνωσία σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, ώστε να πιστοποιηθούν από τον FDA και να μπορέσουν να εξάγουν στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Qatar Airways: Απευθείας πτήσεις Μύκονος – Ντόχα από τον Μάιο

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την επιτυχή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, καλώντας τους φίλους της Qatar Airways, απ’ όλο τον κόσμο να επισκεφτούν τη Μύκονο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.
greece-swede
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Σουηδία: Η μετάβαση στην πράσινη οικονομία είναι το μέλλον

Μείωση του λιγνίτη και των εκπομπών ρύπων, αποτελεσματική ανακύκλωση και ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου Ελληνο-Σουηδικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου.