ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
monumenta-ktiria-ethniki
Φώτο: MONUMENTA

ΕΤΕ: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για την Εθνική ασφαλιστική

Μέχρι τώρα όλες οι προσπάθειες της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της θυγατρικής της έχουν ναυαγήσει για διάφορους λόγους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και η τρέχουσα διαδικασία αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για την ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής σημειώνει η Εθνική Τράπεζα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά από δημοσιεύματα.

«Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα («η Τράπεζα») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε το Business Daily, στον έκτο χρόνο καθυστερήσεων περνά η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η πώληση της οποίας θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του… 2015 σύμφωνα με τη δέσμευση που είχε αναλάβει προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Ελληνική Δημοκρατία.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, υποστηρίζουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη έδωσε το πράσινο φως, ομόφωνα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στον μοναδικό υποψήφιο αγοραστή, το CVC. Έτσι, τονίζουν, εκτός απροόπτου μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις και αφού στο μεταξύ τοποθετηθεί και ο βασικός μέτοχος, το ΤΧΣ, υπέρ της πώλησης στο αμερικανικό fund.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η δομή της συμφωνίας της Εθνικής με CVC για την Εθνική Ασφαλιστική

Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 505 εκατ. ευρώ, αλλά η Εθνική θα πάρει άμεσα για το 90,01% των μετοχών το ποσό των 209,5 εκατ. ευρώ. Στις 21 Απριλίου η γενική συνέλευση για την έγκριση του deal.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 90% της Εθν. Ασφαλιστικής στο CVC

Στα 505 εκατ. η αποτίμηση του 100% της ασφαλιστικής. Σημαντικό μέρος του τιμήματος, 120 εκατ. ευρώ, συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026.