ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πουλάει το 3,5% των μετοχών της Jumbo εταιρεία του Απ. Βακάκη

Η συναλλαγή θα εκτελεστεί αύριο μέσω της Citi και αφορά 4,8 εκατ. μετοχές της εισηγμένης. Ο πωλητής μπαίνει σε περίοδο lock up για 180 ημέρες.

Σε διάθεση 4,8 εκατ. μετοχών της Jumbo προχώρησε ο βασικός μέτοχος Απ. Βακάκης μέσω της κυπριακής εταιρείας συμφερόντων του, με την προσφορά να έχει ήδη καλυφθεί και να γίνεται αύριο η μεταβίβαση των πακέτων. Ειδικότερα, η προσφορά μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης θα εκτελεστεί μέσω της Citi.

Η πώληση θα γίνει από την κυπριακή εταιρεία «Tanocerian Maritime S.A.», η οποία σήμερα κατέχει το 23,2% των μετοχών της Jumbo. Μετά την συναλλαγή το ποσοστό συμμετοχή της θα υποχωρήσει στο 19,7%. Στους όρους της συναλλαγής περιλαμβάνεται δέσμευση του πωλητή ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλη πώληση μετοχών για τις επόμενες 180 ημέρες (lock up). Σημειώνεται ότι η μετοχή της Jumbo έχει ενισχυθεί κατά 19,7% τον τελευταίο μήνα και έκλεισε σήμερα στα 15,98 ευρώ υποχωρώντας κατά 2,14%.

Η Jumbo διαθέτει συνολικά 136,1 εκατ. μετοχές, εκ των οποίων σε ελεύθερη διασπορά βρίσκονται 104,5 εκατ. μετοχές, καθώς ο Απ. Βακάκης μέσω της Tanocerian ελέγχει το 23,2%.

Προβλήματα με τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία

Για μία ακόμη «χαμένη αποκριάτικη περίοδο» είχε κάνει λόγο η εταιρεία Jumbo, που είχε ανακοινώσει σημαντική υποχώρηση των πωλήσεών της τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. 

Όπως είχε τονίσει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της οι πωλήσεις της τον Φεβρουάριο 2021, κατέγραψαν πτώση κατά περίπου -34% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -19%, από -0,6% κατά τον σχετικά αισιόδοξο Ιανουάριο του 2021.

Παράλληλα είχε επισημάνει ότι τον Φεβρουάριο του 2020, όλα τα καταστήματα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος ήταν ανοιχτά. Επιπλέον, οι πωλήσεις για τον μήνα αυτό είχαν επηρεαστεί θετικά λόγω της εποχικότητας του εορτασμού των Αποκριών όπου ολοκληρώθηκε αρχές Μαρτίου.

Φέτος, τον Φεβρουάριο του 2021, από το δίκτυο των 52 καταστημάτων στην Ελλάδα, 30 καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Πάτρα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη) παρέμειναν κλειστά κατά μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ