ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση του νέου ομολογιακού της Motor Oil

Η ομολογιακή έκδοση της Motor Oil είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού καθώς στη δημόσια προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 5,1 φορές με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο κάτω εύρος των αποδόσεων.

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, ξεκινάει η διαπραγμάτευση των 200.000 ομολογιών της Motor Oil στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οι τίτλοι είχαν συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, καθώς στη δημόσια προσφορά η ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. έναντι 200 εκατ. ευρώ που ζητούσε η εταιρία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Motor Oil, ο κωδικός διαπραγμάτευσης της Ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά "ΜΟΗΟ1" και με λατινική γραμματοσειρά "MOHB1". Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών της Εταιρίας είναι €1.000 ανά Ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Υπενθυμίζουμε πως πέρασε το 1 δισ. ευρώ η συμμετοχή των επενδυτών στη δημόσια πρόταση για την ομολογιακή έκδοση της Motor Oil υπερκαλύπτοντας την έκδοση κατά 5,1 φορές. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 1,9% στο κάτω εύρος των αποδόσεων. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία επιδίωκε την άντληση 200 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας (137 εκατ.) καθώς και για επενδύσεις στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (20 εκατ.) και την ενίσχυση των κεφαλαίων κίνησης.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η Motor Oil κατανεμήθηκαν ομολογίες σε Διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας ως εξής:

  • κ. Πέτρος Τζαννετάκης (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) 66 Ομολογίες αξίας Ευρώ 66.000
  • κ. Λουκάς Τριπελόπουλος (Διευθυντής Τραπεζικών Σχέσεων & Επενδύσεων) 16 Ομολογίες αξίας Ευρώ 16.000
  • κ. Φίλιππος Μαλέργος (Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Αναφορών) 11 Ομολογίες αξίας Ευρώ 11.000
  • κ. Ιωάννης Κιούφης (Ανώτερος Διευθυντής Διυλιστηρίου) 11 Ομολογίες αξίας Ευρώ 11.000

Επιπρόσθετα, στην κα Παναγιώτα Ζωγοπούλου, σύζυγο του Νομικού Συμβούλου της Εταιρείας, κατανεμήθηκαν 5 Ομολογίες αξίας Ευρώ 5.000.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Στις 17 Μαρτίου η δημόσια προσφορά για την ομολογιακή έκδοση

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, συνολικού ποσού έως 200 εκατ., διάρκειας επτά ετών, προχωρά η Motor Oil. Η δημόσια προσφορά και εγγραφή των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα διαρκέσει τρεις εργάσιμες ημέρες.
elpe, skrekas, energeia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκρέκας: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των ΕΛΠΕ στον ενεργειακό χάρτη

Στόχος των ΕΛΠΕ η μετεξέλιξη σε έναν όμιλο που θα δραστηριοποιείτια σε όλες τις «μορφές» ενέργειας, με τον υπ. Ενέργειας να τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο «θα αναπτυχθεί ως ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος».