ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΔΕΥ και Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τεχνικές έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, καθώς και η υποστήριξη σε θέματα επιμόρφωσης προσωπικού, τίθενται στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας.

Μνημόνιο συνεργασίας σε τομείς συναφείς με εργασίες για τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων, καθώς και για την προώθηση και ανάπτυξη της σχετικής τεχνογνωσίας, υπέγραψαν χθες η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ) και το Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ).

Αντικείμενο αυτής της συνεργασίας θα αποτελέσει η ανταλλαγή τεχνογνωσίας επί διαφόρων τεχνικών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, καθώς και η υποστήριξη σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού και των δύο μερών. Με τη συμφωνία επισημοποιείται η δυνατότητα και το ενδιαφέρον των μερών να συνεργαστούν και σε επίπεδο τεχνικών υπηρεσιών και ειδικά σε θέματα όπως γεωχημικές αναλύσεις, ανάλυση και διαχείριση πυρήνων και δειγμάτων γεωτρήσεων. Τα δύο μέρη δύνανται, επίσης, να συνεργάζονται σε μελέτες και προγράμματα κοινής χρηματοδότησης.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Αριστοφάνης Στεφάτος, δήλωσε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας το οποίο επισημοποιεί το ενδιαφέρον μας να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε τους πολύ αξιόλογους επιστημονικούς πόρους της χώρας μας, όπως στην προκειμένη περίπτωση το Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας στην Κρήτη. Η προώθηση και ανάπτυξη σχετικής τεχνογνωσίας, σε εγχώριο και τοπικό επίπεδο αποτελεί μια από τις καταστατικές προτεραιότητες για την ΕΔΕΥ και σήμερα εκτελούμε το πρώτο βήμα πλησιέστερα στο στόχο μας».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΙΠΕ, κ. Νικόλαος Πασαδάκης, ανέφερε τα εξής: «Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠΕ/ΙΤΕ) από τη δημιουργία του δραστηριοποιείται στην επιστημονική περιοχή της αναζήτησης και παραγωγής υδρογονανθράκων και στη μελέτη των σχετικών με αυτά θεμάτων περιβάλλοντος. Η συνεργασία μας με το βασικό θεσμικό φορέα της χώρας στον τομέα αυτό, την ΕΔΕΥ, αποτελεί για μας τιμή αλλά και υποχρέωση, ώστε να συμβάλλουμε στην αξιοποίηση των εγχώριου ενεργειακού πλούτου με τους καλύτερους δυνατούς επιστημονικά και τεχνολογικά όρους. Προσβλέπουμε σε μια καρποφόρα συνεργασία με την ΕΔΕΥ στους σχετικούς τομείς που περιγράφει το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι προτάσεις του Κωστή Χατζηδάκη για την ηγεσίας της ΕΔΕΥ

Οι Ρίκαρντ Σκούφιας και Αριστοφάνης Στεφάνος αποτελούν τις επιλογές του υπ. Περιβάλλοντος προκειμένου να αναλάβουν τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΔΕΥ αντιστοίχως.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Ιόνιο και Κρήτη οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

Ο χάρτης με τα «οικόπεδα» και τις περιοχές – στόχους παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννη Μπασιά σε ημερίδα για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Εντός 2020 η γεώτρηση στον Δυτικό Πατραϊκό κόλπο για υδρογονάνθρακες

Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση στην θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου για υδρογονάνθρακες όπως αποκάλυψε η ΕΛΠΕ, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι θα τηρηθούν οι αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς

Το δελτίο αφορά τη δημόσια προσφορά έως 1.200.000.000 μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ανά μετοχή, με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών στην ρυθμιζόμενη αγορά του ΧΑ.