ΓΔ: 898.66 0.39% Τζίρος: 18.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:37:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

AVE: Εγκρίθηκε η διάσπαση του κλάδου εκμετάλλευσης των λούνα πάρκ

Παράλληλα, στη γενική συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, ο Ευάγγελος Αδαμόπουλος ορίστηκε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Tη διάσπαση μέσω απόσχισης του κλάδου εκμετάλλευσης ψυχαγωγικών πάρκων και λούνα-παρκ  και την απορρόφησή του από την εταιρεία με την επωνυμία "FUNTASTIC LAND ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.",  ενέκριναν οι μέτοχοι της AVE, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 26 Μαρτίου. Επιπλέον ο Ευάγγελος Αδαμόπουλος ορίστηκε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στη θέση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Δημητρίου Ντζανάτου.

Η ανακοίνωση της AVE αναφέρει:

«Η εταιρεία "AVE Α.Ε." (η "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 26η Μαρτίου 2021 και ώρα 15.00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων, λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν νόμιμα μέτοχοι εκπροσωπούντες 134.296.378 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 141.417.987 κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ήτοι ποσοστό 94,96%.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

(i)Στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, οι μέτοχοι, ομόφωνα και παμψηφεί, ενέκριναν τη διάσπαση με απόσχιση του κλάδου εκμετάλλευσης ψυχαγωγικών πάρκων και λούνα-παρκ της Εταιρείας, και απορρόφησή του από την εταιρεία με την επωνυμία "FUNTASTIC LAND ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.", η οποία δεν συνιστά εταιρεία του Ομίλου, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4601/2019, 4548/2018 και 4172/2013, ως ισχύουν, με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού 31.01.2021, καθώς επίσης και το από 15.02.2021 Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης.

(ii)Στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, οι μέτοχοι, ομόφωνα και παμψηφεί, ενέκριναν την επέκταση του σκοπού της Εταιρείας με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού, όπως προτάθηκε για έγκριση.

(iii)Στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, οι μέτοχοι, ομόφωνα και παμψηφεί, αποφάσισαν ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο, μέχρι τη λήξη της θητείας του, θα συνεχίσουν να μετέχουν τρία ανεξάρτητα μέλη και, στη θέση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κ. Δημητρίου Ντζανάτου, όρισαν τον κ. Ευάγγελο Αδαμόπουλο του Αριστείδη ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του ανωτέρω παραιτηθέντος μέλους, ήτοι έως την 21.07.2023, έχοντας διαπιστώσει ότι ο κ. Αδαμόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του ν. 3016/2002 περί ανεξαρτήτων μη εκτελεστικών μελών.

Περαιτέρω, οι μέτοχοι, ομόφωνα και παμψηφεί, ενέκριναν τις πράξεις εκπροσώπησης της Εταιρείας από το Διοικητικό Συμβούλιο υπό την ανωτέρω σύνθεση για το διάστημα που μεσολάβησε από την παραίτηση του κ. Δημητρίου Ντζανάτου, έως και την ημέρα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, όπως η σύνθεση αυτή προέκυψε μετά την αναπλήρωση του τελευταίου με απόφαση των εναπομεινάντων τότε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AVE: Ολοκληρώθηκε η απόσχιση του κλάδου εκμετάλλευσης λούνα παρκ

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία εγκρίθηκε η ως άνω απόσχιση κλάδου, καταχωρίσθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. µε Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2525805.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην απόσχιση του τομέα ψυχαγωγικών πάρκων - λούνα παρκ προχωρά η AVE

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία η απόσχιση εντάσσεται στο πλάνο αποεπένδυσης δραστηριοτήτων οι οποίες είτε δεν σχετίζονται με το στρατηγικό του προσανατολισμό, είτε είναι ζημιογόνες.