ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: CPI

CPI: Αυξημένα έσοδα και EBITDA το δεύτερο εξάμηνο του 2020

Bελτίωση παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε κέρδη 41 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 74 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Αύξηση σημείωσε η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της CPI, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, καθώς σε επίπεδο 6μήνου (1/7/2020 – 31/12/2020) αυτή ανήλθε σε 398 χιλ. ευρώ, έναντι 291 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε κέρδη €41 χιλ. έναντι ζημιών €74 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Τα έσοδα σε επίπεδο 6μήνου παρουσίασαν αύξηση 14% και διαμορφώθηκαν σε €8,88 εκατ. έναντι €7,79 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από υπηρεσίες συνεχίζουν να έχουν σημαντική συμμετοχή στο σύνολο των εσόδων, με το ποσοστό να είναι στο 20% στο εξάμηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Στο πρώτο εξάμηνο της οικονομικής μας χρήσης αυξήσαμε τα έσοδά μας και βελτιώσαμε την κερδοφορία μας. Παρά τις αντίξοοες συνθήκες στην αγορά λόγω Covid-19 και του γεγονότος ότι τα προϊόντα μας απευθύνονται σε επιχειρήσεις πολλές εκ των οποίων υπολειτουργούν, συνεχίζουμε να στοχεύουμε στην ανάπτυξή μας. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 η αγορά που δραστηριοποιούμαστε ξεκίνησε με πιο αργούς ρυθμούς από ότι τους προηγούμενους μήνες, αναμένουμε όμως βελτίωση στην συνέχεια. Έχουμε την ρευστότητα να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν στην αγορά μας και είμαι αισιόδοξος ότι η χρονιά θα κλείσει θετικά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η επιτροπή ελέγχου της CPI, πρόεδρος ο Κ. Σκούρας

Κατά τη συνεδρίαση εκλέχτηκε, κατόπιν ψηφοφορίας σύμφωνα με τον κανονισμό της επιτροπής, ο Σκούρας Κωνσταντίνος ως πρόεδρος. Μέλη της επιτροπής εκλέχτηκαν οι Χατζηαντώνης-Φωταράς Κωνσταντίνος και Καραμανής Αδαμάντιος. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CPI: Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας

Η θητεία αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει την 03/03/2025 και δύναται να παραταθεί μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία θα γίνει μετά την λήξη της θητείας του.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CPI: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώνεται λήγει την 3η Μαρτίου 2025 και δύναται να παραταθεί μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, μετά την λήξη της θητείας του.