ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σχέδια για δεύτερο εκπτωτικό χωριό MacArthurGlen

Σε ακόμη καλύτερη πορεία προσβλέπει η διοίκηση του McArthurGlen καθώς θα αναπτυχθούν τα brands που βρίσκονται στο χώρο, ενώ σχεδιάζεται και η δημιουργία ενός νέου εκπτωτικού χωριού εντός της Αττικής.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι πωλήσεις του εκπτωτικού χωριού της McArthurGlen στα Σπάτα, σε συνέχεια μίας ικανοποιητικής χρονιάς. Η διοίκηση του πρώτου εκπτωτικού χωριού στη χώρα μας προσβλέπει στην περαιτέρω διεύρυνση του προϊοντικού του μίγματος σε ό,τι αφορά τα καταστήματα αλλά και τα brands που διαθέτουν παρουσία στους χώρους του, ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να μην υπάρχουν κενά.

Περαιτέρω, στο στόχαστρο της διοίκησης τίθεται η προσθήκη ενός ακόμη χωριού, ενδεχομένως εντός της Αττικής, καθώς το μοντέλο της McArthurGlen δείχνει να αποδίδει στη χώρα μας. Με δεδομένο ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν καταστεί πολύ πιο συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά τις ανάγκες τους και πιο εκλογικευμένοι σε σχέση με τις δαπάνες τους, το concept του εκπτωτικού χωριού αναδεικνύεται σε νικητή στην τρέχουσα συγκυρία, ειδικά όταν ο χώρος ικανοποιεί τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας.

Για το 2018 οι πωλήσεις του εκπτωτικού χωριού κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ το 2019 αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά. Το θετικό μομέντουμ οφείλεται τόσο στην προσθήκη νέων σημείων, αλλά και στην βελτιωμένη απόδοση των υπαρχόντων καταστημάτων που οδηγούν σε άνοδο των πωλήσεων και σε επίπεδο like for like.

Η τάση του athleisure δείχνει να τροφοδοτεί ιδιαιτέρως τις πωλήσεις της McArthurGlen στην χώρα μας, στο στόχαστρο της οποίας τίθεται και η διεύρυνση της παρουσίας της συνολικά σαν διεθνής όμιλος στο Διαδίκτυο μέσω της δημιουργίας οnline shop.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

inditex-fashion-shops
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανέωση των καταστημάτων Inditex - Zara, δυναμική αύξηση του τζίρου

Σε ανακαίνιση και επέκταση του καταστήματος Zara στο Golden Hall προχώρησε ο ισπανικός όμιλος. Στο 80% του τζίρου του 2019 έχει φτάσει ο τζίρος το τελευταίο τετράμηνο, δηλώνει στο Business Daily ο διευθύνων σύμβουλος, Ηλίας Μάλαμας.
GAP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα GAP - Banana Republic λόγω νομικών εμπλοκών

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, εταιρείας που κατέxει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και ανάπτυξης των δυο εμπορικών σημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπέρασε ήδη την κερδοφορία του 2019 ο ισπανικός κολοσσός Mango

Τα κέρδη προ φόρων της αλυσίδας fast fashion ενισχύθηκαν κατά 20 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο φέτος, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, και κατά 100 εκατ ευρώ συγκριτικά με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.