ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σημαντική αγορά η Ελλάδα για την British American Tobacco

Η πρόεδρος της British American Tobacco για τη Ν. Ευρώπη σημειώνει πως το περιβάλλον στην Ελλάδα αλλάζει και γίνεται πιο φιλικό για επενδύσεις και υπογραμμίζει την σημασία της χώρας για τον σχεδιασμό της εταιρείας.

Την πεποίθησή της ότι το περιβάλλον της Ελλάδας αλλάζει γρήγορα και γίνεται πιο φιλικό για επενδύσεις, εκφράζει η Ρομπέρτα Παλατσέτι, πρόεδρος της British American Tobacco για τη Νότια Ευρώπη, σημειώνοντας πως η εταιρεία πιστεύει στη χώρα με την δημιουργία cluster και της εμπιστεύτηκε την διαχείριση σημαντικών αγορών της περιοχής (Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα και Ισραήλ). Επισημαίνει παράλληλα πως η Ελλάδα έχει ενταχθεί στις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς στις οποίες επενδύει η εταιρεία σε υψηλής τεχνολογίας προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία.

Όπως έχει αναφέρει και το Business Daily, η Ελλάδα έχει επιλεγεί από την British American Tobacco να αποτελέσει την έδρα του περιφερειακού της cluster. Μέσω του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου που ο όμιλος έχει δημιουργήσει στο λιμάνι του Πειραιά, διακινούνται προς σημαντικές αγορές του εξωτερικού, σε ετήσια βάση, 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, η British American Tobacco Hellas, έχει συνεισφέρει με πάνω από 3 δισ. ευρώ σε φόρους τα τελευταία χρόνια και στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, καταβάλλοντας τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

«Παρότι η υγειονομική κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, παρατηρούμε ότι με σύστημα και μεθοδικότητα διαμορφώνεται ένα περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις που συμβάλλει στην ανάπτυξη» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κυρία Παλατσέτι και συμπληρώνει ότι «σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ για τον ιδιωτικό τομέα, να αποτελέσει μέρος αυτής της κοινής προσπάθειας για την δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους».

Η κυρία Παλατσέτι εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις ικανότητες και δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας και τονίζει ότι αυτό ακριβώς επιθυμεί η British American Tobacco να σηματοδοτήσει με την πρόσφατη απόφαση για υλοποίηση περαιτέρω επενδύσεων. Πρόκειται για μια χώρα, που όπως υποστηρίζει η ίδια, δείχνει καθημερινά ότι «εκτός από το ταλέντο των ανθρώπων της, έχει ως προτεραιότητα την τεχνολογία και τις σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων που φέρνει».

Αναφερόμενη στις νέες επενδύσεις που είναι έτοιμη να υλοποιήσει η BAT στην Ελλάδα η κυρία Παλατσέτι επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η χώρα αποτελεί εξαιρετικά σημαντική αγορά για την British American Tobacco. «Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς στις οποίες επενδύουμε σε υψηλής τεχνολογίας προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία, και πιο συγκεκριμένα στο θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και στο προϊόν ατμίσματος Vuse» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί, το νέο επενδυτικό πλάνο σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της εταιρείας στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία, μια συμβολή που έχει υπάρξει πολυεπίπεδη. Το πλάνο της εταιρείας με άξονα την υψηλή τεχνολογία έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται και, παρά την κρίση με την πανδημία, περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα αναδεικνύει την Ελλάδα σε διεθνές περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, προσφέροντας ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων γύρω από την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιστήμη για τους ενήλικους καταναλωτές, τους εργαζόμενος της εταιρείας, καθώς και το λιανεμπόριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπαστράτος και Nobacco ενώνουν δυνάμεις για προϊόντα μειωμένου κινδύνου

Η συμφωνία με τη NOBACCO θα βοηθήσει την Παπαστράτος να επιτύχει τον στόχο της για 1,5 εκατ. λιγότερους καπνιστές μέχρι το 2025, ενώ έχει δεσμευτεί μέχρι το 2023 το 75% των εσόδων της να προέρχεται από εναλλακτικά του τσιγάρου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Philip Morris: Πρόταση για εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας Vectura

Σε περίπτωση απόκτησης της Vectura, η PMI διεισδύει στους τομείς των καινοτόμων εισπνεόμενων προϊόντων και των σκευασμάτων που λαμβάνονται από το στόμα, ενώ επιταχύνεται η υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος.