ΓΔ: 889.41 -1.84% Τζίρος: 42.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:18:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Aegean

Aegean: Διατηρείται η πιστοληπτική διαβάθμιση BB από την ICAP

Το outlook τέθηκε υπό παρακολούθηση (under surveillance) από αρνητικό (negative), που είχε αποδοθεί στην αξιολόγηση στις 7 Μαρτίου του 2020, για τους επόμενους 4 μήνες.

Στη διαβάθμιση BB διατηρήθηκε η Aegean, μετά την επαναξιολόγηση από την εταιρεία ICAP. H Aegean, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει σχετικά:

«Η εταιρεία «ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό, βάσει των υποχρεώσεων του από 28.02.2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 200.000.000 ευρώ, ότι κατόπιν επαναξιολόγησης από την εταιρεία ICAP A.E., διατηρήθηκε η διαβάθμιση ΒΒ, όσον αφορά στην πιστοληπτική της ικανότητα, ενώ το outlook τέθηκε υπό παρακολούθηση (under surveillance) από αρνητικό (negative) που είχε αποδοθεί με την από 07.04.2020 αξιολόγηση, για τους επόμενους 4 μήνες, προκειμένου στο τέλος του διαστήματος να εκτιμηθούν νεότερα οικονομικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για διάσωση της Aegean με ανταλλάγματα για το Δημόσιο

Με ένεση 120 εκατ. ευρώ από το δημόσιο διασώζεται η Αegean μετά τις απώλειες που υπέστη από την κρίση της πανδημίας, ενώ το σχέδιο που ενέκρινε η Κομισιόν προβλέπει ότι το κράτος θα πάρει 11,5% των μετοχών σε χαμηλή τιμή εντός πενταετίας.