ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Θεςγάλα

Τι απαντά η ΘΕΣγάλα στα περί απεμπλοκής από το φρέσκο γάλα

Ο ΘΕΣγάλα δηλώνει ότι το φρέσκο γάλα αποτελεί και θα αποτελεί και στο μέλλον κεντρικό πυλώνα της ανάπτυξης, διαφοροποίησης και της καινοτομίας του Συνεταιρισμού. Παράγοντες της αγοράς πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την κατάσταση του συνεταιρισμού.

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα για αποχώρηση του συνεταιρισμού από το φρέσκο γάλα εξέδωσε ο ΘΕΣγάλα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το φρέσκο γάλα αποτελεί και θα αποτελεί και στο μέλλον τον κεντρικό πυλώνα της ανάπτυξης».

Από την άλλη πλευρά τραπεζικές πηγές και παράγοντες της αγοράς σημειώνουν την αδύναμη χρηματοοικονομική κατάσταση του συνεταιρισμού, η οποία έχει οδηγήσει την ΘΕΣγάλα σε δύσκολο σημείο, και την περαιτέρω επιδείνωση της θέσης του στην αγορά εξαιτίας των προβλημάτων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Business Daily ότι στο σημείο που βρίσκεται η εταιρία δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες αποφάσεις.

Η ανακοίνωση του συνεταιρισμού: 

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, με αφορμή κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν στο σχέδιο εξυγίανσής του, διαψεύδει ως απολύτως αναληθή την αναφορά σχετικά με την απεμπλοκή του ΘΕΣγάλα από το φρέσκο γάλα. Ο ΘΕΣγάλα δηλώνει κατηγορηματικά, ότι το φρέσκο γάλα αποτελεί και θα αποτελεί και στο μέλλον τον κεντρικό πυλώνα της ανάπτυξης, διαφοροποίησης και της καινοτομίας του Συνεταιρισμού.

Η πλήρως καθετοποιημένη οργάνωση του Συνεταιρισμού διασφαλίζει την εξαιρετική και απόλυτα ελέγξιμη ποιότητα του φρέσκου γάλακτος που παράγει και διαθέτει ο ΘΕΣγάλα, και ως εκ τούτου αποτελεί κλειδί της ανταγωνιστικότητας και στρατηγικής ανάπτυξης στο μέλλον.

Εν αναμονή της επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, με βάση το άρθρο 106Β του Νόμου 3588/2007, την οποία πάνω από το 75% των πιστωτών στήριξε, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα συνεχίζει την τρέχουσα δραστηριότητά του και αναπτύσσεται διευρύνοντας το δίκτυο πώλησης των προϊόντων του, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση του στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει υποβληθεί, διασφαλίζονται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας του ΘΕΣγάλα, προβλέπεται η ρύθμιση των οφειλών προς τρίτους και η αναδιάρθρωση των δανείων.

Η έκδοση της απόφασης επί της συμφωνίας εξυγίανσης αναμένεται εντός των επόμενων μηνών, οπότε και θα επιταχυνθεί η πορεία ανάκαμψης του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα και η επιστροφή του σε θετική τροχιά ανάπτυξης, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ΘΕΣγάλα με συνεταιριστική πρωτοβουλία καταναλωτών

Η συνεργασία της ΘΕΣγάλα με την πρωτοβουλία των καταναλωτών «Ποιος είναι το αφεντικό; - Η μάρκα του καταναλωτή» ανοίγει νέους δρόμους σε κανάλια διανομής για το γάλα του συνεταιρισμού.