ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΟΤΕ

Αναβάθμισε σε «ΒΒΒ» τον ΟΤΕ η S&P, ισχυρές οι προοπτικές του ομίλου

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει πως η εταιρεία έχει ισχυρό ισολογισμό και αναμένεται να ωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα δυο χρόνια.

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης S&P θέτοντας παράλληλα σταθερό το outlook με το σταθερό οικονομικό περιβάλλον να προοικονομεί θετικές εξελίξεις για την εταιρεία.

Όπως αναφέρει στην έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης, ο ΟΤΕ έχει ισχυρό ισολογισμό και γι αυτό η αξιολόγησή της είναι τρεις μονάδες πάνω από αυτή της Ελλάδας, ενώ αναμένει πως η εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα επωφεληθεί από το βελτιωμένο περιβάλλον και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα δυο χρόνια.

Δεδομένης της προσδοκίας για βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ο οίκος S&P, δεν αναμένεται μεταβλητότητα των ταμειακών ροών του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), δεδομένου του πιο σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις σταθερές πιστωτικές ροές του ΟΤΕ, οδήγησε τον οίκο στην αναβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ σε «BBB» από το «BBB-».  Παράλληλα, αυξάνει τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις στον ΟΤΕ σε «BBB / A-2» από «BBB- / A-3».

Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία ότι η μόχλευση θα παραμείνει κάτω από 2,0x και η ελεύθερη λειτουργική ταμειακή ροή (FOCF) άνω του 25%, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Το θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P είχε ανεβάσει πριν μερικές ημέρες τη βαθμολογία της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από το BB- στο ΒΒ, δηλαδή δύο σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ δίνει θετική προοπτική στη βαθμολογία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για άλλη μία αναβάθμιση το επόμενο 12μηνο, εάν είναι ισχυρότερη η ανάκαμψη της οικονομίας από το αναμενόμενο.

Η ελληνική οικονομία, εκτιμά ο οίκος, αναμένεται να λάβει ώθηση από τα κονδύλια που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο επενδυτικό κενό, εάν αξιοποιηθούν αποδοτικά. Παράλληλα, όπως αναφέρει, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιώσει την προβλεψιμότητα των πολιτικών.

Όπως τονίζεται από τον οίκο S&P, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει πλέον ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, με ρυθμούς που αναμένεται να ξεπεράσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο την επόμενη τριετία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με βελτιωμένη βαθμολογία στη λίστα βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good ο ΟΤΕ

Η σειρά δεικτών FTSE4Good αποτελεί ένα εργαλείο για τους επενδυτές που επιθυμούν να ευθυγραμμίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με τις αξίες τους ή επιδιώκουν να επενδύσουν σε εταιρείες με βάση τη διαχείριση των κινδύνων ESG.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Με 45 έως 70 ευρώ προσφέρει τις super fast ταχύτητες

Τα νέα εμπορικά πακέτα των υπερυψηλών ταχυτήτων φέρνει στην αγορά ο ΟΤΕ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις τιμές να διαμορφώνονται ακόμα χαμηλότερα αν οι συνδρομητές κάνουν χρήση του κουπονιού Super Fast Broadband.
ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την ψηφιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Κύπρου ανέλαβε ο ΟΤΕ

Το έργο που ανέλαβε ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος στοχεύει να αναβαθμίσει τις διαδικασίες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αλλά και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας.