ΓΔ: 911.16 -0.39% Τζίρος: 16.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:11:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
moustakas
Το κατάστημα της αλυσίδας Μουστάκας στην Ερμού. Πηγή: www.moustakastoys.gr

Κινήσεις επέκτασης ολοκληρώνει η αλυσίδα καταστημάτων Μουστάκας

Τριπλασιάζεται ο χώρος του καταστήματος στο εμπορικό κέντρο River West για να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ανοίγει νέο κατάστημα Lego.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης της παρουσίας της αλυσίδας παιχνιδιών Μουστάκα στην ελληνική αγορά τις ημέρες αυτές. Η εταιρεία επεκτείνει το κατάστημα που διατηρεί στο εμπορικό κέντρο River West, ώστε να αγγίξει τα 4.000 τμ, ουσιαστικά τριπλασιάζοντας τον παρόντα χώρο, με στόχο το νέο σημείο να εξυπηρετεί τους επισκέπτες μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, η Μουστάκας βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την προσθήκη ενός νέου καταστήματος της αλυσίδας Lego στην ελληνική αγορά, πέραν των τριών που λειτουργούν ήδη στα εμπορικά κέντρα The Mall Athens και Golden Hall καθώς και την Θεσσαλονίκη. 

Συνολικά η αλυσίδα μετράει 17 καταστήματα ενώ τους τελευταίους μήνες έχει ενισχύσει την παρουσία της και μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, συνεργαζόμενη με την εταιρεία διανομών Wolt για την άμεση αποστολή των παραγγελιών.

Μιλώντας στο BusinessDaily, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νίκος Μουστάκας, χαρακτήρισε ενθαρρυντική την κίνηση στην αγορά την περίοδο του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η διατήρηση του απαιτούμενου ραντεβού click inside αποτελεί έναν επιπρόσθετο περιορισμό για την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας.

Παραταύτα, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι τζίροι είναι σαφώς ενισχυμένοι την φετινή εορταστική περίοδο, καλλιεργώντας προσδοκίες για μία βελτιωμένη χρονιά συγκριτικά με πέρσι, παρά το γεγονός ότι χάθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω των περιορισμών στην λειτουργία του λιανεμπορίου. 

Ο κ. Μουστάκας εκτιμά περαιτέρω ότι, ειδικά σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, ο τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο δύναται να παγιωθεί στο 15% το 2022 στην χώρα μας, χρονιά που ο ίδιος εκτιμά ότι θα έχει επέλθει σχετική κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών ύψους 56,9 εκατ ευρώ το 2019, έναντι πωλήσεων 55,5 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα καθαρά της κέρδη μετά τους φόρους διαμορφώθηκαν σε 4,23 εκατ. ευρώ, έναντι 4,58 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαμένη διετία φοβάται ο Απ. Βακάκης, ανησυχητικές διεθνείς ανατιμήσεις

Έντονο προβληματισμό για τις μεγάλες αυξήσεις στα κόστη των εισαγόμενων προϊόντων από την Ασία εκφράζει ο επικεφαλής της Jumbo. «Παγώνει» για το άμεσο μέλλον το άνοιγμα νέων καταστημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει στην κανονικότητα η Fourlis, τι δείχνει ο τζίρος 5μήνου

Στο 120% του αντίστοιχου περσινού διαστήματος διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του 5μήνου. Αυξημένες οι προσδοκίες για το δεύτερο εξάμηνο λόγω εποχικότητας των ειδών και βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το shopping έτοιμο για τη ρεβάνς, οι μεγάλοι ανοίγουν καταστήματα

Η επανεκκίνηση του εμπορίου θα φέρει «έκρηξη» της κινητικότητας στα φυσικά καταστήματα και πτώση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ποιες ισχυρές αλυσίδες ετοιμάζονται να ανοίξουν νέα σημεία πώλησης.
Παιδικά ρούχα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επέκταση της αλυσίδας Cool Club με τέσσερα νέα σημεία πώλησης

Στο portfolio του ομίλου Καφούνη έχει προστεθεί η αλυσίδα παιδικών ρούχων Cool Club, με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης. Προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικά είδη ένδυσης ειδικά για τις ηλικίες έως 12 ετών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα είσοδος στην αγορά παπουτσιών: Η Migato φέρνει στην Ελλάδα την Aldo

Προσδοκώντας την επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα μέσα στο τρέχον έτος, η Migato προχωρά στην εισαγωγή της καναδικής φίρμας υποδημάτων, γνωστής για την προσφορά ειδών στη βέλτιστη συσχέτιση ποιότητας - τιμής.