ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
moustakas
Το κατάστημα της αλυσίδας Μουστάκας στην Ερμού. Πηγή: www.moustakastoys.gr

Κινήσεις επέκτασης ολοκληρώνει η αλυσίδα καταστημάτων Μουστάκας

Τριπλασιάζεται ο χώρος του καταστήματος στο εμπορικό κέντρο River West για να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ ανοίγει νέο κατάστημα Lego.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης της παρουσίας της αλυσίδας παιχνιδιών Μουστάκα στην ελληνική αγορά τις ημέρες αυτές. Η εταιρεία επεκτείνει το κατάστημα που διατηρεί στο εμπορικό κέντρο River West, ώστε να αγγίξει τα 4.000 τμ, ουσιαστικά τριπλασιάζοντας τον παρόντα χώρο, με στόχο το νέο σημείο να εξυπηρετεί τους επισκέπτες μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, η Μουστάκας βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την προσθήκη ενός νέου καταστήματος της αλυσίδας Lego στην ελληνική αγορά, πέραν των τριών που λειτουργούν ήδη στα εμπορικά κέντρα The Mall Athens και Golden Hall καθώς και την Θεσσαλονίκη. 

Συνολικά η αλυσίδα μετράει 17 καταστήματα ενώ τους τελευταίους μήνες έχει ενισχύσει την παρουσία της και μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, συνεργαζόμενη με την εταιρεία διανομών Wolt για την άμεση αποστολή των παραγγελιών.

Μιλώντας στο BusinessDaily, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νίκος Μουστάκας, χαρακτήρισε ενθαρρυντική την κίνηση στην αγορά την περίοδο του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η διατήρηση του απαιτούμενου ραντεβού click inside αποτελεί έναν επιπρόσθετο περιορισμό για την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας.

Παραταύτα, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι τζίροι είναι σαφώς ενισχυμένοι την φετινή εορταστική περίοδο, καλλιεργώντας προσδοκίες για μία βελτιωμένη χρονιά συγκριτικά με πέρσι, παρά το γεγονός ότι χάθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω των περιορισμών στην λειτουργία του λιανεμπορίου. 

Ο κ. Μουστάκας εκτιμά περαιτέρω ότι, ειδικά σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, ο τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο δύναται να παγιωθεί στο 15% το 2022 στην χώρα μας, χρονιά που ο ίδιος εκτιμά ότι θα έχει επέλθει σχετική κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών ύψους 56,9 εκατ ευρώ το 2019, έναντι πωλήσεων 55,5 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα καθαρά της κέρδη μετά τους φόρους διαμορφώθηκαν σε 4,23 εκατ. ευρώ, έναντι 4,58 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς αντιμετωπίζουν Jumbo - Μουστάκας τη διαταραχή στη διεθνή αγορά

Προετοιμασμένες οι μεγάλες αλυσίδες της αγοράς παιχνιδιών για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν βλέπουν σοβαρές ελλείψεις και ανατιμήσεις ενόψει των Χριστουγέννων.
moustakas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλυσίδα Μουστάκας: Υψηλός τζίρος τα Χριστούγεννα χωρίς ανατιμήσεις

Διαχειρίσιμα για όσους έχουν προνοήσει τα κόστη μεταφοράς, δεν αναμένονται αυξήσεις στις τιμές, όπως δηλώνει στο Business Daily ο Νίκος Μουστάκας. Προβλέπει ανάπτυξη με διψήφιο ποσοστό φέτος.
Papoutsanis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Εξαγωγές στο 62% του τζίρου, leader σε προϊόντα ξενοδοχείου

Για τη στρατηγική της ιστορικής εταιρείας μιλά στο Business Daily η διευθύντρια Μάρκετινγκ, Ειρήνη Χατζηιωακειμίδου, Καινοτομία στον χώρο των καλλυντικών με τη σειρά Aromatics, που έχει σύνθεση 100% vegan.
Praktiker
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Praktiker: Σχέδια για νέα καταστήματα, στόχος η ενδυνάμωση του brand

Ανακάμπτουν φέτος οι πωλήσεις της αλυσίδας μετά τις δυσκολίες του 2020, ενώ βασικός στόχος είναι η αύξηση της πιστότητας των πελατών. Αξιολογούνται εναλλακτικές λύσεις για ίδρυση νέων καταστημάτων.