ΓΔ: 903.25 -0.08% Τζίρος: 75.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

BFF Group: Αύξηση 32% των εργασιών στην Ελλάδα κατά το α' τρίμηνο

Σε πολύ θετική τροχιά η ανάπτυξη σε ελληνική και πορτογαλική αγορά, ενώ τα καθαρά έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 8%. Στο 21,7% ο δείκτης της κεφαλαιακής επάρκειας.

Ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη της BFF Banking Group στο α' τρίμηνο του 2021, με την ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά να κινείται με διψήφιο ποσοστό, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του ομίλου. 

Αναφορικά με τα οικονομικά του μεγέθη ο όμιλος τονίζει ότι αυτά διαμορφώθηκαν ως ακολούθως: 

 • Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2021 έρχονται ως συνέχεια της λογιστικής και φορολογικής ενοποίησης με την DEPObank, που είναι σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2021. 
 • Τα καθαρά έσοδα του α’ τριμήνου ανήλθαν σε €184,3 εκατ. Προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων της DEPObank από 1 Ιανουαρίου 2021, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
 • Οι δραστηριότητες factoring και δανεισμού επηρεάστηκαν θετικά από την υψηλή ρευστότητα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς επιταχύνθηκαν τις εισπράξεις όχι μόνο του αρχικού κεφαλαίου αλλά και των τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής. Θετική απόδοση των υπηρεσιών κινητών αξιών και πληρωμών, οι οποίες ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης. 
 • Ισχυρή κεφαλαιακή θέση (δείκτης CET1 ανέρχεται σε 17,3% και ο συνολικός Κεφαλαιακός Δείκτης ανέρχεται σε 21,7%) στα €151 εκατ. ποσό που υπερβαίνει το 15% του αρχικού στόχου. Δείκτης CET1 στο 25.9% συμπεριλαμβανομένων των συσσωρευμένων μερισμάτων. 
 • Τα συσσωρευμένα μερίσματα του 2019, του 2020 καθώς και αυτά του α’ τριμήνου του 2021 θα καταβληθούν άμεσα μόλις εγκριθούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. 
 • Μηδενικό κόστος ρίσκου, και δείκτης ΜΕΔ/Σύνολο δανείων, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο 0,2% 
 • Η εκτενής γεωγραφική διασπορά των δραστηριοτήτων εξισορροπεί μερικώς τις αρνητικές επιδόσεις των επιμέρους αγορών. Οι διεθνείς εργασίες που σχετίζονται με τα συνολικά δάνεια ανήλθαν σε 42%, αυξημένες σε σχέση με το 37% του α’ τριμήνου του 2020.
 • Ισχυρή δανειακή ανάπτυξη σε Πορτογαλία (+58% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και Ελλάδα (+60% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο). 
 • Ο όγκος των νέων εργασιών μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ανερχόμενος σε €1,1 δις.
 • Τα επιμέρους μεγέθη σε Πορτογαλία και Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 110% και 32% αντίστοιχα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 • Κατά 7% μειώθηκαν τα αντίστοιχα μεγέθη σε Ιταλία και κατά 30% στην Πολωνία. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποκατάστημα στην Ελλάδα από τον όμιλο BFF Banking Group το γ' τρίμηνο

Το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα θα παρέχει στις εταιρείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης των πιστώσεών τους έναντι του ελληνικού δημόσιου τομέα και του εθνικού συστήματος υγείας.