ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:45:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: BFF Banking Group

BFF Banking Group: Αύξηση κατά 40% των νέων εργασιών στην Ελλάδα

Ο όμιλος είχε για το 2021 καθαρά κέρδη 197,4 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των νέων εργασιών του έφθασε στα 5,8 δισ. ευρώ στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Θετική πορεία ακολούθησαν τα οικονομικά μεγέθη της BFF Banking Group κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 197,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 76,9 εκατ. της υπεραξίας από μη επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα που απορρέει από την εξαγορά της DEPObank.

Σημειώνεται ότι η λογιστική και φορολογική ενοποίηση με την DEPObank είναι σε ισχύ από την 1η Μαρτίου  2021. Στα 25,3 εκατ. ανήλθαν τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ως αποτέλεσμα κυρίως της θετικής συνεισφοράς της δραστηριότητας σε υπηρεσίες κινητών αξιών και υπηρεσίες πληρωμών. 

Ο όμιλος εμφανίζει μηδενικό κόστος ρίσκου, και δείκτη ΜΕΔ/Σύνολο δανείων, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο 0,2%. Διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή θέση (ο δείκτης CET1 ανέρχεται σε 17,6% και ο συνολικός Κεφαλαιακός Δείκτης ανέρχεται σε 22,2%) με ποσό της τάξεως των € 155 εκατ. να υπερβαίνει τον στόχο του 15%. Δείκτης CET1 στο 23,4% συμπεριλαμβανομένων των συσσωρευμένων μερισμάτων της ετήσιας χρήσης.  

Τα συσσωρευμένα μερίσματα του 2021 ύψους 125 εκατ. ανεβάζουν το συνολικό μέρισμα που θα διαμοιραστεί στους μετόχους στα € 300 εκατ. από τον Οκτώβριο του 2021. 

Μεταβολή της μερισματικής πολιτικής σε εξαμηνιαία διάθεση, με την καταβολή του μερίσματος του πρώτου μερίσματος εξαμήνου του 2022 να πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2022 τον ερχόμενο Αύγουστο. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή των νέων κεντρικών γραφείων, ενώ αναμένονται πάνω από € 2 εκατ. σε συνέργειες από τα α’ εξάμηνο του 2024 και έπειτα.  Η BFF κατέγραψε συνολικό όγκο νέων εργασιών της τάξεως των € 5,8 δισ., ενώ σημειώθηκε σημαντική αύξηση κατά 40% στην Ελλάδα.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποκατάστημα στην Ελλάδα από τον όμιλο BFF Banking Group το γ' τρίμηνο

Το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα θα παρέχει στις εταιρείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης των πιστώσεών τους έναντι του ελληνικού δημόσιου τομέα και του εθνικού συστήματος υγείας.