ΓΔ: 906.89 -0.86% Τζίρος: 25.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:43:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Intrakat: Υπεγράφη η σύμβαση 86,8 εκατ. για αυτοκινητόδρομο στην Κύπρο

Το έργο αφορά την κατασκευή της α' φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς και συνίσταται σε αυτοκινητόδρομο μήκους 15 χλμ με δύο σήραγγες μήκους 900 μέτρων και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μέτρων.

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για το έργο κατασκευής της α' φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, στην Κύπρο, ύψους 86,8 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη σύμβαση υπέγραψαν στο δημαρχείο της πόλης Χρυσοχούς ο Αντώνης Κουτσούλλης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου και o Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat.

Το έργο αφορά την κατασκευή της α' φάσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς και συνίσταται σε αυτοκινητόδρομο μήκους 15 χλμ με δύο σήραγγες μήκους 900 μέτρων και πέντε υψηλές γέφυρες μήκους 1.400 μέτρων

Ο Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υπογράψαμε σήμερα το πρώτο έργο υποδομής που αναλαμβάνουμε στην Κύπρο. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μας δίνετε, να αναλάβουμε μια τέτοια πρόκληση. Σας διαβεβαιώνω ότι οι άνθρωποι της Intrakat, με την υψηλή επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, με την εξαιρετική εταιρική κουλτούρα, με τη δημιουργικότητα, αφοσίωση και τελειομανία που τους διακρίνει, αποτελούν την εγγύηση για την άρτια και εμπρόθεσμη κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος (ΔΗΣΥ) στην Κύπρο, ο Γιάννης Καρούσος, υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, ο Σταύρου Μιχαήλ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, ο Γιώτης Παπαχριστοφή, δήμαρχος πόλης Χρυσοχούς, ο Φαίδωνας Φαίδωνος, δήμαρχος Πάφου, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου και της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επεκτείνεται στις ΑΠΕ η Intrakat, απορροφά τη Γαία Άνεμος

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής μετοχών καταλήγει σε συμμετοχή σε ποσοστό 69,80%, ήτοι 33.524.871 μετοχές, από τους υφιστάμενους μετόχους της Intrakat και κατά 30,20%, ήτοι 14.502.000, από τους μετόχους της Γαία Άνεμος.