ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το ελληνικό ρούχο κερδίζει την αγορά της Ισπανίας

Αυξάνονται οι εξαγωγές ελληνικών ρούχων στην Ισπανία: ήδη στο πρώτο οκτάμηνο του 2019 έχουν ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 50 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους.

Σε σημαντικό εμπορικό εταίρο αναδεικνύεται η Ισπανία σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές επώνυμων ενδυμάτων από την χώρα μας την τελευταία διετία, επιδεικνύοντας αξιοπρόσεκτη δυναμική. Ειδικότερα, οι εξαγωγές ρούχων για το σύνολο του 2018 ανήλθαν σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ στο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν ήδη ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος, η αξία τους αναμένεται να προσεγγίσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους, εφόσον διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Ιβηρική χώρα δεν ξεπερνούσαν σε αξία τα 18 εκατ. ευρώ προ τριετίας.

Καθοριστικό παράγοντα της παρατηρούμενης αύξησης αποτελεί το χτίσιμο ελληνικών brand names με αξία και δυναμική, αλλά και η συμμετοχή ολοένα και περισσσότερων εταιρειών στις εκθέσεις μόδας της Ισπανίας.

Επιπλέον, η ισπανική αγορά αποτελεί την 5η σε μέγεθος αγορά ειδών μόδας στην Ευρώπη, με αξία λιανικών πωλήσεων η οποία το 2018 κατέγραψε άνοδο 2% και άγγιξε τα 18,5 δισ. ευρώ. Η πορεία ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των βασικών μισθών το 2019 εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ενδυμάτων την επόμενη τριετία.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΣΕΠΕΕ καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη έκθεση μόδας της χώρας, MOMAD, η οποία λαμβάνει χώρα στη Μαδρίτη από τις 6 έως το 8 Φεβρουαρίου 2020. Σημειώνεται ότι στην τελευταία έκθεση του Σεπτεμβρίου 2019 έλαβαν μέρος περισσότερα από 800 brands από 37 χώρες, με τους εμπορικούς επισκέπτες να αγγίζουν τους 15.200 χιλιάδες. Από ελληνικής πλευράς στην έκθεση συμμετείχαν οι εταιρείες AXEL ACCESSORIES, CAMELOT, HARIS COTTON, GREEK CLOSET, MAESTRI GROUP, MAT FASHION, MINERVA και VANOOMS. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Νοεμβρίου επικοινωνώντας με τα γραφεία του ΣΕΠΕ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτική «έκρηξη» από την ElvalHalcor: 336 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια

Οι εξαγωγές συνιστούν το 96% του τζίρου, ενώ ο όμιλος συνεισφέρει το 7,5% των ελληνικών εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων. Τζίρος 1,3 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο με αύξηση EBITDA κατά 25,6%. Σε εξέλιξη η έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Το νέο εγχείρημα στο λιανεμπόριο και η επιστροφή σε ανάπτυξη

Σε ανάπτυξη εμπορικής παρουσίας με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στοχεύει ο όμιλος. Μέσα στο 2022 η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Δυναμική επέκταση των αλυσίδων τον επόμενο χρόνο.
kalogirou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάμηνο ανάκαμψης για την Καλογήρου μετά τη μεγάλη πτώση του 2020

Αυξημένα κατά 10,4% τα έσοδα της εταιρείας υποδημάτων το α' εξάμηνο του 2021, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 32,5% και αυξημένες ζημιές. Στόχος η εξυγίανση του ισολογισμού.