ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή ανάπτυξη για την ΑΧΑ το εννιάμηνο 2019 με αύξηση 5% στα έσοδα

Η AXA XL πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων, κυρίως στις ασφαλίσεις Εμπορικών Κινδύνων και στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις με τα συνολικά της έσοδα στο εννιάμηνο να παρουσιάζουν αύξηση κατά 5% .

Ισχυρή λειτουργική επίδοση παρουσίασε η ΑΧΑ στο 9μηνο του 2019. Τα συνολικά της έσοδα παρουσίασαν αύξηση κατά 5% στα 79,7 δις ευρώ κυρίως λόγω της «συνεχούς και ισχυρής δυναμικής ανάπτυξης στους κλάδους Εμπορικών Κινδύνων και Υγείας, με όλες τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριοποίησης του Ομίλου να συνεισφέρουν σε αυτή τη δυναμική ανάπτυξη.» όπως σχολίασε ο Gérald Harlin, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΧΑ

Η AXA XL πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων, κυρίως στις ασφαλίσεις Εμπορικών Κινδύνων και στις εξειδικευμένες ασφαλίσεις. Το ευνοϊκό περιβάλλον τιμολόγησης συνεχίζει να βελτιώνεται, με τις ανανεώσεις του τρίτου τριμήνου να σημειώνουν σημαντική αύξηση ασφαλίστρων. «Λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά από σοβαρές φυσικές καταστροφές συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων: Dorian, Faxai και Hagibis, η ΑΧΑ XL αντιμετώπισε ένα άνω του μέσου όρου επίπεδο ζημιών, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου και στις αρχές του τέταρτου, κυρίως από την Αντασφαλιστική δραστηριότητα» σχολίασε ο Harlin.

Ο δείκτης φερεγγυότητας II του Ομίλου AXA ήταν 187%, εντός του εύρους του στόχου, αποδεικνύοντας τη δυναμική και την ανθεκτικότητα του Ισολογισμού του Ομίλου, ακόμα και στο πλαίσιο των πολύ χαμηλών επιτοκίων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Η πώληση της AXA Bank Belgium, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση απλοποίησης του προφίλ της AXA και της εστίασης στους προτιμώμενους τομείς δραστηριοποίησης, σύμφωνα με τη στρατηγική: Φιλοδοξία 2020.» δήλωσε ο Harlin

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ