ΓΔ: 876.57 -1.14% Τζίρος: 28.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:48:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σχέδια επέκτασης από την Folli Follie μετά την έγκριση της εξυγίανσης

«Μετρημένες» κινήσεις, με αυτοχρηματοδότηση και έλεγχο των λειτουργικών δαπανών, «λουκέτο» σε μη αποδοτικά καταστήματα. Ποια είναι τα επόμενα βήματα στο fashion retail και τα κοσμήματα.

Ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης της λειτουργίας του ομίλου Folli Follie εκλαμβάνεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, η διοίκηση της εταιρείας προχωρά στη σταδιακή υλοποίηση σχεδίου για την επέκταση της παρουσίας του ομίλου στην αγορά της λιανικής, με αυτοχρηματοδότηση, έλεγχο των λειτουργικών δαπανών αλλά και εκλογίκευση της εμπορικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η επίλυση του ζητήματος της αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας σε δεύτερο χρόνο από το αρμόδιο Ποινικό Δικαστήριο αναμένεται να διευκολύνει την υλοποίηση του πλάνου επέκτασης, παρέχοντας πολύτιμη ρευστότητα για την εύρυθμη λειτουργία του.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες στην περαιτέρω σταθεροποίηση αλλά και ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της λιανικής, μέσα από ένα «νοικοκύρεμα» των οικονομικών της. Έτσι, πρόσφατα ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας για την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων λιανικής του εμπορικού σήματος Kendall + Kylie, με την αρχή να γίνεται από την Σόφια της Βουλγαρίας και να ακολουθεί η αγορά της Γλυφάδας, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Πρόκειται για συμφωνία ανάπτυξης δικτύου monobrand καταστημάτων με τη μέθοδο του franchising σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Ο όμιλος Folli Follie ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του κλάδου λιανικής, fashion retail, και βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες για τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας και με άλλο διεθνές brand, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

Ο όμιλος παράλληλα προχωρά στην εξυγίανση του δικτύου των υπαρχόντων καταστημάτων, δρομολογώντας τον τερματισμό της λειτουργίας κάποιων μη αποδοτικών καταστημάτων της ομώνυμης αλυσίδας κοσμημάτων και αξεσουάρ και το άνοιγμα επιλεγμένων νέων, σε πιο αποδοτικά σημεία. Πρόσφατα η αλυσίδα Folli Follie επανήλθε στην αγορά της Πάτρας, με ένα νέο κατάστημα, μετρώντας πλέον 17 καταστήματα στην χώρα μας, συν δύο σημεία στο Κατάρ. Επιπλέον, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η επέκταση του concept των εκπτωτικών πολυκταστημάτων Factory Outlet. Μέσα στην άνοιξη άνοιξε το πρώτο πολυκατάστημα μικρότερης κλίμακας στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου κι ακολούθησε ένα ακόμη, υπό την επωνυμία Factory Outlet Local, στο Μαρούσι. Τα δύο σημεία προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα πολυκαταστήματα στον Άγιο Στέφανο, το Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου και επί της οδού Πειραιώς. Δύο νέα σημεία των multi brand καταστημάτων Collective προστέθηκαν επίσης από την αρχή του έτους, στις αγορές του Χαλανδρίου και της Καλλιθέας. Πλέον, η αλυσίδα Collective αριθμεί 28 σημεία, σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Στον κλάδο του κοσμήματος, ο όμιλος διατηρεί επίσης 5 καταστήματα της αλυσίδας Links of London, ενώ στον κλάδο των καλλυντικών, διατηρεί ένα κατάστημα Heaven on Earth στην Κηφισιά, προχωρώντας στις αρχές του έτους στο λανσάρισμα του ομώνυμου ηλεκτρονικού καταστήματος όπου διατίθενται προϊόντα από διεθνή brands κατ’αποκλειστικότητα. 

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους 516 εκατ ευρώ, θα «κουρευτούν» τα 349 εκατ. ευρώ, με το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς να διατηρούν ανέπαφες τις απαιτήσεις τους, χάρη στην νέα εταιρεία OpsCo που θα αναλάβει να πληρώσει τις δόσεις που βρίσκονται σε ρύθμιση. Η εταιρεία αυτή είναι θυγατρική κατά 90% της εταιρείας AssetCo που επίσης δημιουργείται βάσει του σχεδίου εξυγίανσης (και οι δύο με έδρα το Λουξεμβούργο) και στην οποία μεταβιβάζεται η εμπορική δραστηριότητα των Folli Follie και Links of London, καιθώς και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

inditex-fashion-shops
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανέωση των καταστημάτων Inditex - Zara, δυναμική αύξηση του τζίρου

Σε ανακαίνιση και επέκταση του καταστήματος Zara στο Golden Hall προχώρησε ο ισπανικός όμιλος. Στο 80% του τζίρου του 2019 έχει φτάσει ο τζίρος το τελευταίο τετράμηνο, δηλώνει στο Business Daily ο διευθύνων σύμβουλος, Ηλίας Μάλαμας.
folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

FOLLI-FOLLIE: Στις 5 Οκτωβρίου η Γ.Σ. για την εταιρική χρήση του 2019

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης κατά την ημερομηνία της 5.10.2021, καλούνται οι μέτοχοι σε Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 25 Οκτωβρίου.
GAP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα GAP - Banana Republic λόγω νομικών εμπλοκών

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, εταιρείας που κατέxει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και ανάπτυξης των δυο εμπορικών σημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντίδοτο στις μεγάλες αυξήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα αναζητούν οι εταιρίες

Επιχειρήσεις όπως IKEA Internatinal, Nike και Addidas απορροφούν τα επιπλέον κόστη εξαιτίας της διαταραχής στην εφοδιαστική αλυσίδα. Παρόμοια τακτική και από Jumbo. Αντίθετα, ανατιμήσεις σημειώνονται στην αγορά των πολυτελών ειδών.