ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Αβάσιμες οι καταγγελίες κατά Aiglon και Citroën

Η απόφαση θα ληφθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ η αρχική εισήγηση δεν είναι δεσμευτική, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών

Την απόρριψη της καταγγελίας των εταιρειών ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ κατά των εταιρειών AIGLON και CITROËN FRANCE προτείνει η εισήγηση που θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση: «Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν εισήγησης, την καταγγελία των εταιρειών «I. Δ. ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ» και «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά των εταιρειών «CITROËN ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (με σημερινή επωνυμία «AIGLON ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) και «AUTOMOBILES CITROËN FRANCE», για παραβάσεις των άρθρων 1 του ν. 703/1977 (νυν άρθρο 1 του ν. 3959/2011) και 2α του ν. 703/77, καθώς και των Κανονισμών Ομαδικής Απαλλαγής 1400/2002 και 461/2010. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι καταγγελλόμενες πρακτικές εφαρμόζονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας από τον εισαγωγέα στην Ελλάδα των οχημάτων σήματος Citroen και την κατασκευάστρια εταιρεία. Οι πρακτικές, μεταξύ άλλων, συνίστανται σε συμφωνίες καθορισμού τιμής μεταπώλησης στους εξουσιοδοτημένους διανομείς και τους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές του δικτύου, αναφορικά με την πώληση νέων αυτοκινήτων, την παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης και την πώληση ανταλλακτικών, περιορισμός της δυνατότητας των μελών του δικτύου να πωλούν καινούργια αυτοκίνητα, εξοπλισμό/εξαρτήματα και ανταλλακτικά σε ανεξάρτητους επισκευαστές, περιορισμός της δυνατότητας του διανομέα/επισκευαστή να προμηθεύεται από τρίτη εταιρεία ανταλλακτικά και εξοπλισμό εφάμιλλο με τα γνήσια, κ.α. 

Κατά την εισήγηση, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, προτείνονται τα ακόλουθα: 

  • Την απόρριψη της καταγγελίας των εταιρειών ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ και ΜΕΡΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗ­ΡΕ­ΤΗ­ΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ κατά των εταιρειών AIGLON ΑΒΕΕ και AUTOMOBILES CITROËN FRANCE, για παραβάσεις των άρθρων 1 του ν. 703/1977 (νυν άρθρο 1 του ν. 3959/2011) και 2α του ν. 703/77, καθώς και των Κανονισμών Ομαδικής Απαλλαγής 1400/2002 και 461/2010, ως αβάσιμης στο σύνολό της.
  • Τη διαπίστωση ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω δράσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην υπόθεση με βάση το άρθρο 101 ΣΛΕΕ. 

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» για την εξαγορά της ΘΑΛΗΣ από Motor Oil

Η ΘΑΛΗΣ είναι ενεργή στον κλάδο διαχείρισης αποβλήτων και της ηλεκτρικής ενέργειας, με την Επ. Ανταγωνισμού να κρίνει πως δεν επηρεάζονται οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται οι δυο εταιρείες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα χρηματοδότηση ύψους 55 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε το Instacar

Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης συμμετέχουν η Autohellas, ο όμιλος Olympia και το Velocity.Partners καθώς και το Elikonos 2 SCA SICAR, με την εταιρεία να στοχεύει να αναπτύξει το συνδρομητικό μοντέλο αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cosco μετατρέπει το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο μεταφοράς οχημάτων

Η στρατηγική θέση του λιμένα ανάμεσα στις τρεις ηπείρους αλλά και η παρουσία του ομίλου COSCO SHIPPING ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να επιλεγεί ο Πειραιάς ως βασικός διαμετακομιστικός κόμβος στο μεγάλο επιχειρηματικό πρότζεκτ.
TBI Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία της tbi bank με το car.gr για αγορές οχημάτων

Η tbi bank, συμπληρώνει ένα χρόνο από την είσοδό της στην ελληνική αγορά, μετρώντας ήδη περισσότερες από 1,600  συνεργασίες στη χώρα σε διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων η αγορά των ηλεκτρονικών ειδών, ρουχισμού, επίπλων και άλλων υπηρεσιών.