ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Όμιλος IDEAL: Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση

Νέος πρόεδρος εκλέγεται ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. Νέα μέλη οι κ. Γιάννης Αρτινός, κ. Μαρίνα Εφραίμογλου, και κ. Ελένη (Νέλλη) Τζάκου – Λαμπροπούλου.

Στην έγκριση της εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, προχώρησε σήμερα η γενική συνέλευση του Ομίλου IDEAL το οποίο θα είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του νέου νόμου 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης
 
Στο νέο ΔΣ, εκτός των κ.κ. Παναγιώτη Βασιλειάδη, Σάββα Ασημιάδη και Γεωργίου Διάκαρη, συμμετέχουν οι: Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα Εφραίμογλου, Ελένη (Νέλλη) Τζάκου - Λαμπροπούλου και Γιάννης Αρτινός. Νέος πρόεδρος του ΔΣ ορίστηκε ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει πάνω από 28 χρόνια επιχειρηματική εμπειρία και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρίες. Ίδρυσε το 1996 την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και το 2017 την Virtus International Partners η οποία διαχειρίζεται και το Fund που συμμετέχει στην συναλλαγή της IDEAL.
 
Επίσης, τρία νέα στελέχη προστίθενται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, ο Γιάννης Αρτινός, ο οποίος στα 30 χρόνια διοικητικής εμπειρίας έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος στην Procter & Gamble, CEO της Vivartia, Deputy CEO της MIG και έχει συμμετάσχει σε πολλά ΔΣ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Μαρίνα Εφραίμογλου, ιδρύτρια του Euphoria Retreat και με επιτυχημένη καριέρα στον χρηματοοικονομικό τομέα όταν το 1993 ίδρυσε την Telesis και η Ελένη (Νέλλη) Τζάκου - Λαμπροπούλου, εκτελεστική γενική διευθύντρια με εμπειρία άνω των 30 ετών στον τραπεζικό τομέα και συγκεκριμένα στην Eurobank και την ΕΤΕ και η οποία μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα χρηματοοικονομικής επιτάχυνσης (fintech impact accelerator).
 
Σημειώνεται ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της IDEAL συνεχίζεται με γοργά βήματα, καθώς εκδόθηκε πράξη της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία διαπιστώνεται ότι οι γνωστοποιηθείσες συναλλαγές δεν υπάγονται στις διαδικασίες προληπτικού ελέγχου συγκεντρώσεων του Ν. 3959/2011 περί ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης υποβλήθηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τη σύμβουλο τράπεζα Eurobank στις 22 Ιουνίου 2021 και αναμένεται η έγκρισή του μέχρι το τέλος Ιουλίου.
 
Υπενθυμίζεται πως στις 17 Ιουνίου 2021 η γενική συνέλευση των μετόχων του Ομίλου IDEAL, ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου, ενεργοποιώντας με τον τρόπο αυτό την υλοποίηση του πλάνου διεύρυνσής του και του σχεδίου, ενσωμάτωσης των εταιρειών Astir Vitogiannis και Three Cents στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου - και οι δύο επενδύσεις του Virtus South European Fund (VSEF), το επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η Virtus International Partners (Virtus).
 
Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της IDEAL, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί προχωρούμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής συναλλαγής. Σήμερα κάναμε το ουσιαστικό βήμα της εναρμόνισης με τον νόμο 4706/2020. Πιστεύουμε ότι η νέα σύνθεση του ΔΣ θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ideal

H έκτακτη Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με εξαετή θητεία, μέχρι την 01.12.2027 δυνάμενη να παραταθεί αυτοδίκαια μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Αντικατάσταση του VSEF/Fund από τους μεριδιούχους επενδυτές του

Tο επενδυτικό κεφάλαιο Virtus South European Fund, έπαυσε τη λειτουργία του και διένειμε αυτούσια στους μεριδιούχους επενδυτές του, ως μέρος της περιουσίας του, το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που αυτό κατείχε.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Μεταβολές στα δικαιώματα ψήφου διευθυντικών στελεχών

Οι κ.κ. Βασίλειος Κάτσος και Ελένη Κάτσου ελέγχουν έμμεσα 1.645.160 μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,23% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.