ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Space Hellas: Απέκτησε το 32,49% της εταιρείας Epsilon SingularLogic

Η Space Hellas προχώρησε στην εξαγορά άνω των 3,2 εκατ. μετοχών της Epsilon SingularLogic από την Epsilon Net, με το συνολικό αντίτιμο να φθάνει στα 3,247 εκατ. ευρώ.

Την απόκτηση του 32,49% της Epsilon SingularLogic γνωστοποίησε η Space Hellas, μέσω χρηματιστηριακής της ανακοίνωσης, καθώς προχώρησε στην εξαγορά από την Epsilon Net άνω των 3,2 εκατ. μετοχών της εν λόγω επιχείρησης. 

Όπως αναφέρεται, πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση της εταιρείας: «Η SPACE HELLAS ανακοινώνει ότι, στις 29-6-2021, αγόρασε από την εταιρεία EPSILON NET A.E. 3.247.000 κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της εταιρείας «EPSILON SINGULARLOGIC A.E.» και ονομαστικής αξίας 1,00 € εκάστης, έναντι τιμήματος 1,00€ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά 3.247.000€, το οποίο και καταβλήθηκε ολοσχερώς.

Με την αγοραπωλησία αυτή, η οποία  γίνεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της απόσχισης από την EPSILON NET A.E. του κλάδου των εμπορικολογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ERP που έχουν αναπτυχθεί με τη χρήση της πλατφόρμας PYLON, η SPACE HELLAS αποκτά το 32,49% της «EPSILON SINGULARLOGIC A.E.» καθώς σύμφωνα με τη σχετική αποτίμηση, η αξία του κλάδου ο οποίος αποσχίστηκε ανέρχεται σε 10 εκ ευρώ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις 01-03-2021, η ανωτέρω αγοραπωλησία γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού  της SPACE HELLAS και της EPSILON NET A.E.  για την SingularLogic A.E.

Η ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού για την «EPSILON SINGULARLOGIC A.E.», η οποία και έχει συσταθεί από την EPSILON NET A.E. και την SPACE HELLAS (ανακοίνωση 22-01-2021), θα πραγματοποιηθεί με τη διάσπαση κλάδου  ιδιοπαραγόμενου λογισμικού της SingularLogic A.E. Μετά από την ολοκλήρωση της διάσπασης, το τελικό ποσοστό της SPACE HELLAS στην «EPSILON SINGULARLOGIC A.E.» θα διαμορφωθεί σε 39,97%.

Η συγκεκριμένη  συναλλαγή αποτελεί άλλο ένα βήμα που  αποδεικνύει έμπρακτα, την ισχυρή συνεργασία  των δύο Ομίλων (SPACE HELLAS και EPSILON NET A.E.)  και αποτελεί ορόσημο στην πορεία για τη δημιουργία ενός πολύ μεγαλύτερου επιχειρηματικού σχήματος στο χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιο το στρατηγικό σχέδιο Space Hellas-Epsilon Net για τη SingularLogic

Η κεντρική παράμετρος του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η SingularLogic Α.Ε., σε προϊόντα, σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και ανθρώπινο δυναμικό.