ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αναπτυξιακή ΑΜΚ από την Attica Bank, στόχος η αύξηση των δανείων

Ποσό έως 240 εκατ. ευρώ θα αντλήσει εντός του 2021 η τράπεζα, προκειμένου να υποστηρίξει την εφαρμογή του σχεδίου για την αύξηση των υπολοίπων δανείων κατά 2 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 240 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, προχωρά η Attica Bank, όπως αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, με στόχο να υποστηριχθεί η αύξηση των χορηγήσεων κατά 2 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, «η κίνηση αυτή, που αποτελεί την πρώτη αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου, σε συνέχεια της εξυγίανσης του Ισολογισμού της Τράπεζας με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της 31 Δεκεμβρίου 2020 και κατόπιν εξουσιοδότησης που έλαβε από τους μετόχους της Τράπεζας κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 07-07-2021». 

«Στόχος της αύξησης αυτής, είναι η υποστήριξη και η διασφάλιση της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 που - μεταξύ των άλλων - προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά 2 δισ. ευρώ περίπου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Έχοντας προχωρήσει στην ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για τον αναβαλλόμενη φορολογία, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό της για μηδενισμό των κόκκινων δανείων εντός του έτους και υλοποιώντας τον επιχειρησιακό και ψηφιακό της μετασχηματισμό, με την άντληση των νέων αναπτυξιακών κεφαλαίων η Attica Bank επιβεβαιώνει πως η διοίκησή της δεν αρκείται μόνο στα «μικρά», αλλά απολύτως απαραίτητα για την εξυγίανσή της βήματα, αλλά «επιλέγει την εφαρμογή ενός ενεργητικού και απόλυτα συνεκτικού σχεδιασμού για τη μετάβαση της Τράπεζας στην επόμενη μέρα με σκοπό να πρωταγωνιστήσει με το δικό της διακριτό ρόλο, προς όφελος των πελατών της, της οικονομίας και, φυσικά, των μετόχων και του προσωπικού της».

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, στο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η άμεση πρόσληψη συμβούλων για τα θέματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σε συνεργασία με τους οποίους θα εξειδικευθούν οι όροι της αύξησης, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ο τρόπος κάλυψης, το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου, και τα λοιπά αναγκαία κατά το νόμο στοιχεία, οπότε και το θέμα θα εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank έως 240 εκατ. ευρώ

Η ΓΣ των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε την ΑΜΚ, με την έκδοση έως 1,2 δισ. νέων μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,20 ευρώ εκάστης. Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον προτιμητέο ιδιώτη επενδυτή.