ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μπόνους σε όσους εργαζόμενους εμβολιαστούν από την Cosmos Aluminium

Η Cosmos Aluminium, με έδρα τη Λάρισα, που απασχολεί περίπου 180 εργαζόμενους, έχει δει αύξηση των παραγγελιών της από την αρχή του έτους και φοβάται ότι η διακοπή της παραγωγής ακόμα και για μια μέρα θα φέρει μεγάλο πλήγμα.

Η ελληνική μεταλλουργική εταιρεία Cosmos Aluminium προσφέρει στους εργαζόμενους ένα μπόνους 500 ευρώ για να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, ανησυχώντας ότι οι νέες μολύνσεις θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την «έκρηξη» των παραγγελιών καθώς η οικονομία αρχίζει να αυξάνεται μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η Cosmos Aluminium, με έδρα τη Λάρισα, που απασχολεί περίπου 180 εργαζόμενους, έχει δει αύξηση των παραγγελιών της από την αρχή του έτους και φοβάται ότι η διακοπή της παραγωγής ακόμα και για μια μέρα θα φέρει μεγάλο πλήγμα.

«Θα ήταν μια καταστροφή», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Καντώνιας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας, παράλληλα με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για επιτάχυνση των εμβολιασμών καθώς εξαπλώνεται και η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούν στην έντονη ζήτηση εν μέσω ανάκαμψης των οικονομιών.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 14% τον Μάιο, καθώς η οικονομία "πήρε μπρος" μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η Cosmos Aluminium, η οποία εξυπηρετεί κυρίως αγορές εκτός Ελλάδας, είχε εισαγάγει μια σειρά προφυλάξεων, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ασφαλείς αποστάσεις, αλλά διαπίστωσαν ότι ένας σημαντικός αριθμός ήταν δύσπιστοι για τον εμβολιασμό.

«Σκεφτήκαμε ότι ανταμείβοντας όλους εκείνους που ήταν υπεύθυνοι, θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια τάση μεταξύ εκείνων που ήταν πιο αδιάφοροι και να αλλάξουν γνώμη», δήλωσε ο Καντονιάς.

Η Ελλάδα, η οποία πέρασε την πρώτη φάση της πανδημίας πέρυσι σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι πολλές άλλες χώρες, αλλά είδε μια έντονη αναζωπύρωση της νόσου φέτος, αντιμετώπισε ανησυχητική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων τις τελευταίες ημέρες και άρχισε να εντείνει τους περιορισμούς για άλλη μια φορά .

Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους σε ορισμένα βασικά τμήματα όπως τα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων.

Επί του παρόντος, περίπου το 38% του επιλέξιμου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και η κυβέρνηση έχει προσφέρει κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων μετρητών και δωρεάν δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για νέους, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό έως το 70% έως το φθινόπωρο.

Για τον Γιάννη Πανίκο, εργαζόμενο στο εργοστάσιο αλουμινίου Cosmos, το μπόνους ήταν «μια ωραία έκπληξη» που θα πρέπει να καθησυχάσει τον όροφο παραγωγής.

«Σίγουρα υπάρχει φόβος, λόγω των συνθηκών παραγωγής ερχόμαστε σε επαφή με άλλους συναδέλφους, οπότε υπάρχει πάντα φόβος όταν ακούτε για μια υπόθεση».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Melissa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Melissa Κίκιζας εξαγόρασε το 100% του κεφαλαίου της Terra Creta

«Η είσοδος μας στην κατηγορία του ελαιολάδου σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να μετεξελιχθούμε σε έναν όμιλο που θα προσφέρει σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής διατροφής», δήλωσε ο CEO της εταιρείας ζυμαρικών, Αλέξανδρος Κίκιζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Aξιολόγηση «5-αστέρια» για τo Fund of Funds ESG από Morningstar

Το (LF) FOF ESG Focus έλαβε την ανώτατη διάκριση των «5 αστέρων» από τον διεθνή οίκο και κατατάσσεται έτσι στο 10%, παγκοσμίως των υπό αξιολόγηση Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε κάθε κατηγορία που κατακτούν αυτή τη διάκριση στις εν λόγω μετρήσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

B&F Ενδυμάτων: Διανομή προσωρινού μερίσματος 0,2928 ευρώ ανά μετοχή

Δικαιούχοι του προμερίσματος χρήσης 2021 είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στο Βιβλίο Μετόχων της B&F ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ την 03/12/2021. Η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί από 15/12/2021 έως και 15/02/2022.