ΓΔ: 904.91 0.09% Τζίρος: 17.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:35:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: MLS

Η Whitetip Investments σύμβουλος αναδιάρθρωσης για την MLS

Η Whitetip θα αξιολογήσει και θα συμβουλεύει την MLS στις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Βακάρος.

Η MLS όρισε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2021 την Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ να ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλός της με σκοπό την οικονομική αναδιάρθρωση και την άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γ. Βακάρος σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε προσλάβει την Whitetip, μια κορυφαία χρηματοοικονομική εταιρεία, ως χρηματοοικονομικό μας σύμβουλο. Η Whitetip θα αξιολογήσει και θα συμβουλεύει την MLS στις στρατηγικές επιλογές της Εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση κεφαλαίου, την αναδιάρθρωση χρέους και χρηματοοικονομική αναδιοργάνωση. Ο διορισμός της Whitetip εναρμονίζεται πλήρως με τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας να εφαρμόσει έναν επιχειρησιακό και οικονομικό εξορθολογισμό της για την παροχή καλύτερων αποτελεσμάτων σε ενδιαφερόμενα μέρη και πιστωτές στο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, η MLS είχε πολύ μεγάλη ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης, που ήταν εντελώς αβέβαιο από ποια πηγή θα μπορούσε να προέλθει, δεδομένου ότι ο βασικός μέτοχος, Γιάννης Καματάκης, δεν είχε δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει σε μια αύξηση, ενώ εντελώς θολή ήταν η περιγραφή, από πλευράς του διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Βακάρου, των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με ενδιαφερόμενο επενδυτή. Ειδικότερα, όταν κλήθηκε από ομολογιούχο να προσδιορίσει το ύψος της απαιτούμενης κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας, ο κ. Βακάρος έκανε λόγο για ποσό «μεγαλύτερο των δέκα εκατομμυρίων». 

Όπως αναγνώρισε ο διευθύνων σύμβουλος, το 2020 ήταν μια «καταστροφική χρονιά» για την MLS, παρότι οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας εκτίναξαν στα ύψη τη ζήτηση για τα tablet. Η εταιρεία φαίνεται ότι συρρικνώθηκε στα όρια της ανυπαρξίας, καθώς οι εργαζόμενοι, όπως ανέφερε ο κ. Βακάρος, μειώθηκαν από 165 σε 35, δηλαδή κατά 80%. Σημαντικό, τέλος, ήταν και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των ομολογιακών δανείων. Συγκεκριμένες προτάσεις δεν είχαν κατατεθεί, αλλά ανέφερε ότι «για το χρέος όλα είναι στο τραπέζι», όταν ερωτήθηκε αν οι προτάσεις της διοίκησης θα περιλαμβάνουν μετάθεση των πληρωμών και «κούρεμα» του κεφαλαίου. Σε άλλη απάντηση, όμως, όταν ρωτήθηκε αν θα φθάσει η εταιρεία σε παραγραφές τοκομεριδίων ή μέρους του χρέους, ο κ. Βακάρος απάντησε ότι «η εταιρεία δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο», παρότι λίγο νωρίτερα είχε πει ότι «όλα είναι στο τραπέζι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της MLS για το 2019, ζημιές μετά φόρων 31 εκατ.

Ζημίες προ φόρων αποσβέσεων και τόκων (EBITDA) ύψους 11,9% και μετά φόρων -31,2 εκ. ευρώ παρουσιάζει για τη χρήση του 2019 η εταιρία μετά τον έλεγχο της Deloitte. Ο κύκλος εργασιών για το 2019 ανήλθε σε 14,7 εκ. ευρώ. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζουν νομικές ενέργειες οι «καμένοι» ομολογιούχοι της MLS

Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν οι ομολογιούχοι αναφορικά με το εάν η MLS επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με κάποιον στρατηγικό επενδυτή. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οι καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν σύντομα.