ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
epexyl
Φώτο: Το έργο της Epexyl στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δυο σημαντικά έργα σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει η EPEXYL

Η ελληνική ξυλουργική κατασκευαστική εταιρεία με παρουσία σε τέσσερις ηπείρους υλοποιεί αυτή την περίοδο ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο με νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, υποδομές και νέες τεχνολογίες.

Δύο σημαντικά νέα έργα ανέλαβε η EPEXYL σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη όπου θα συνεργαστεί με τους κολοσσούς ΕΝΙ και Pfizer, με την ελληνική εταιρεία να συνεχίζει να ενισχύει το αποτύπωμα της στο εξωτερικό ενώ αναπτύσσει παράλληλα το επενδυτικό της πλάνο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία το ένα από τα δυο σημαντικά έργα αφορά το εντυπωσιακό κτήριο των νέων κεντρικών γραφείων της ιταλικής εταιρείας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου ΕΝΙ, στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα κτήριο 65.000 τετραγωνικών μέτρων με τρεις διασυνδεδεμένους πύργους. Το εμβληματικό αυτό κτήριο θα καλύπτει τις ανάγκες 4.600 εργαζομένων και το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 171 εκατομμύρια ευρώ. Κατασκευάζεται με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές LEED και σχεδιάστηκε εξωτερικά, δημιουργώντας την αίσθηση ενός αστικού νησιού, ενώ εσωτερικά χαρακτηρίζεται από αισθητική και λειτουργική καινοτομία με το ξύλο να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση. 

Το δεύτερο έργο της EPEXYL αφορά στο διπλό hubτης πολυεθνικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη 6.500 τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει τις ανάγκες 400 εργαζομένων στο Ψηφιακό Κέντρο και το Κέντρο Εσωτερικών Λειτουργιών & Υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα από τα έξι τέτοια κέντρα που δημιούργησε η Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος του είναι να προσφέρει υπηρεσίες στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Πρόκειται για μέρος της επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ που κάνει στη Θεσσαλονίκη η φαρμακευτική εταιρεία. 

Και στα δύο έργα, η EPEXYL ανέλαβε όλο το ξυλουργικό κατασκευαστικό μέρος συμβάλλοντας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στην επιτυχή υλοποίηση της κατασκευής. Η ελληνική εταιρεία δραστηριοποιείται σε 4 διαφορετικές ηπείρους υλοποιώντας έργα όπως η νέα όπερα του Βιετνάμ στο Ανόι, το νέο πανεπιστήμιο Université Paris- Sud, τα νέα κτίρια του CERN στην Ελβετία, η μαρίνα στην Αγία Νάππα και το νέο καζίνο στη Λεμεσό, καθώς, επίσης, και το νέο παλάτι του Τουρκμενιστάν. Υλοποιεί, επίσης, μια συμφωνία δεκαετούς προοπτικής με τη Rolex για την κατασκευή μιας σειράς καταστημάτων μπουτίκ, στη Σίλικον Βάλεϋ, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη, το Λος Άντζελες και το Ντάλας. Με έδρα την Αθήνα, έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι. 

Έχοντας αυτή τη σημαντική διεθνή παρουσία αλλά και τη συμμετοχή σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα, η EPEXYL υλοποιεί αυτή την περίοδο ένα φιλόδοξο businessplan με νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, υποδομές και νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

lockheed martin-nautiko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία με ελληνικές βιομηχανίες ανακοίνωσε η Lockheed Martin

Η Lockheed Martin θα συνεργαστεί με τις ελληνικές εταιρείας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των Ναυπηγείων, για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις ύψους 700 εκατ. στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σχεδιάζει η Pyletech

Όπως αναφέρουν στην παρουσίαση του επενδυτικού τους σχεδίου, η Pyletech Shipyards και η Pyletech Industries θέλουν να δημιουργήσουν ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και βιομηχανικό τεχνολογικό κέντρο στον Σκαραμαγκά.