ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΟΤΕ

ΟΤΕ: Καμία επίπτωση στην οικονομική θέση από την εξαγορά του 30% της TKRM

Όπως αναφέρει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωση του, το τίμημα της αγοράς του 30% της TKRM θα καθοριστεί από ανεξάρτητους συμβούλους ωστόσο δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά από τη λογιστική αξία.

Η πώληση του 30% που κατέχει η TKR στην TKRM στον ΟΤΕ δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο στο τίμημα που έχει συμφωνηθεί για την πώληση  του ποσοστού της Telekom Romania Communications που κατέχει ο ΟΤΕ στην Orange Romania. Αυτό διευκρινίζει ανακοίνωση της εταιρείας και αναφέρει επίσης πως η απόκτηση αυτού του ποσοστού από τον ΟΤΕ δεν θα έχει καμία ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική θέση του.

Ο ΟΤΕ σε συνέχεια της ανακοίνωσης του την 28η Ιουλίου 2021 και σε απάντηση της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για διευκρινήσεις αναφορικά με την υπό όρους έγκριση της Κομισιόν για τη συμφωνία πώλησης της Telekom Romania Communications S.A. στην Orange Romania.

Στην ανακοίνωση σημειώνει πως η ΕΕ όπως  σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, διαπίστωσε ότι η συναλλαγή μεταξύ του ΟΤΕ και της Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην TKR, όπως είχε αρχικά προταθεί, δημιουργούσε ζήτημα ανταγωνισμού στην αγορά λιανικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας. Συγκεκριμένα, η Orange Romania θα αποκτούσε το ποσοστό μειοψηφίας (30%) που κατέχει η TKR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A (TKRM), έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες, τα ενδιαφερόμενα μέρη δεσμεύτηκαν για την πώληση στον ΟΤΕ του ποσοστού 30% που κατέχει η TKR στην TKRM, ο οποίος σήμερα κατέχει το 70% της TKRM. Η ΕΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συναλλαγή, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης του παραπάνω όρου, δεν θα εγείρει πλέον ζήτημα ανταγωνισμού. 

Όπως ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου 2021, ο ΟΤΕ προτίθεται να αποκτήσει από την TKR το εν λόγω 30%, υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων. Με αυτή την εξαγορά, ο ΟΤΕ θα αυξήσει το ποσοστό του στην TKRM από 70% που κατέχει σήμερα, στο 99,99%. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από την έγκριση της ΕΕ, τόσο του ΟΤΕ ως κατάλληλου αγοραστή όσο και της συμφωνίας πώλησης. Το τίμημα της πώλησης θα καθοριστεί βάσει της αποτίμησης από ανεξάρτητους συμβούλους, ενώ δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά από τη λογιστική αξία. Ο ΟΤΕ δημοσιεύει οικονομικά στοιχεία για την TKRM στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις:

Η πώληση στον ΟΤΕ του ποσοστού 30% που κατέχει η TKR στην TKRM δεν θα έχει αντίκτυπο στο τίμημα που συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, για την πώληση στην Orange Romania του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην TKR. Το πόσο της πώλησης του 30% θα προστεθεί στις καταστάσεις της TKR και θα χρησιμοποιηθεί για τις συνήθεις δραστηριότητες. Επιπρόσθετα, η απόκτηση αυτού του ποσοστού από τον ΟΤΕ δεν θα έχει καμία ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική θέση του. Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. 

Σύμφωνα με το νόμο, ο ΟΤΕ θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εάν και εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Στις 2 Ιουλίου η καταβολή του μερίσματος 0,68 ευρώ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα. Δικαιούχοι του  μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την 28η Ιουνίου 2021 (Record Date).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Έργο αναβάθμισης υποδομών και κυβερνοασφάλειας για την Τρ. Χανίων

Το έργο τριετούς διάρκειας, περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του εξοπλισμού δικτύων, δεδομένων και φωνής, τόσο στα κεντρικά γραφεία, όσο και στα καταστήματα και τα ΑΤΜ’s της Τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο 5% αύξησε το μερίδιό της σε ΟΤΕ η Massachusetts Financial Service

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ «ο αριθμός των μετοχών μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η MFS για λογαριασμό πελατών της, αμοιβαίων κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών, ανέρχεται σε 23.035.868»