ΓΔ: 1063.84 -0.06% Τζίρος: 11.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:00:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

IDEAL: Σε θεσμικούς επενδυτές το 12,67% των συνολικών μετοχών

Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 3,20 ευρώ ανά μετοχή και λόγω της μεγάλης ζήτησης ο τελικός αριθμός μετοχών που διατέθηκε ήταν 3.987.625 μετοχές ή 12,67% των συνολικών μετοχών της Εταιρείας.

Στην απόφαση να προχωρήσει άμεσα σε ιδιωτική τοποθέτηση σε επιλεγμένους επενδυτές προχώρησε το Virtus South European Fund, σε συνέχεια σημαντικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για την συμμετοχή στην εταιρεία IDEAL GROUP ΑΕ («η Εταιρεία»), μετά και την δημοσίευση των θετικών αποτελεσμάτων του Α’ εξαμήνου 2021 στις 25 Αυγούστου.
 
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 3,20 ευρώ ανά μετοχή και λόγω της μεγάλης ζήτησης ο τελικός αριθμός μετοχών που διατέθηκε ήταν 3.987.625 μετοχές ή 12,67% των συνολικών μετοχών της Εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως το Virtus South European Fund κατείχε άμεσα 15.038.063 μετοχές της Εταιρείας, δηλαδή ποσοστό 47,78% μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με την εισφορά σε είδος των εταιρειών SICC Limited (Astir Vitogiannis AE) και ESM Effervescent Sodas Management Limited (Three Cents). 
 
Σημειώνεται ότι η συναλλαγή αυτή δεν έχει σχέση με την Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση της Terniale Ltd. η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζεται κανονικά.  
 
Ο κ. Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, Partner της Virtus International Partners η οποία διαχειρίζεται το Virtus South European Fund, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τα αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2021 τα οποία έδειξαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νέου σχήματος και για το γεγονός ότι οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές με την τοποθέτησή τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην IDEAL GROUP.» 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Ideal Holdings ελέγχει πλέον το 100% της Byte Computers

Στο πλαίσιο της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς, η Ideal απέκτησε 422.758 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας ΒΥΤΕ, με αντάλλαγμα ίσο με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Three Cents στη Coca Cola HBC αντί 45,9 εκατ.

Η εταιρεία εμπορίας και προώθησης premium αναψυκτικών,  μέσα σε 7 χρόνια κατάφερε να 10πλασιάσει τις πωλήσεις της και τα κέρδη της, και το 2021 οι πωλήσεις της έφτασαν τα 7,7 εκατ. ευρώ ενώ έχει εξαγωγική παρουσία σε 34 χώρες.