ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ομολογιακή έκδοση της Eurobank, στο 2,375% το επιτόκιο

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον προσφέρθηκαν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. Στο 2,375% διαμορφώθηκε το επιτόκιο. Το ομόλογο έχει διάρκεια 6,5 ετών.

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της Eurobank, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,375%. Η ζήτηση για την έκδοση ήταν μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό ότι οι επενδυτές προσέφεραν πάνω από 800 εκατ. ευρώ. 

Το ομόλογο, υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), είναι διάρκειας 6,5 ετών αναμένεται να βαθμολογηθεί με «Caa1» από τη Moody’s, «B+» από την S&P και (μετά την αναβάθμιση ) σε «B-» από την Fitch.

Η έκδοση αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας στο πλαίσιο των στόχων που επιβάλλει ο εποπτικός μηχανισμός SRB (Single Resolution Board) για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), που θα πρέπει να πληρούν οι τράπεζες. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκδοση εντός του 2021, ανοίγοντας τον κύκλο των εκδόσεων που αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα τόσο η Alpha Bank όσο και Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε προχωρήσει και τον περασμένο Απρίλιο στην έκδοση ανάλογου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τη συνολική ζήτηση να υπερκαλύπτεται 2,6 φορές και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,125%. Μάλιστα, βάσει των στοιχείων που υπήρξαν, για το εν λόγω ομόλογο υπήρξε ζήτηση εκτός από Ελλάδα εκδηλώθηκε από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία Ελβετία, Σουηδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισραήλ, Κύπρο) και από ΗΠΑ και Hong Kong. Και επίσης από όλες τις κατηγορίες επενδυτών (τράπεζες, πολύ μεγάλη ζήτηση από asset managers private bank φυσικά funds και corporate).

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust: Από τις 7/2 η καταβολή μερίσματος 0,47 ευρώ ανά μετοχή

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος του μερίσματος ορίζεται η 01.02.2022. Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά τη 02.02.2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον πλήρη έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς περνά η εταιρεία ακινήτων Trastor

Η εισηγμένη ανακοίνωση την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των βασικών της μετοχών WRED - Τρ. Πειραιώς, με τη συμφωνία να αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή.