ΓΔ: 1013.38 0.93% Τζίρος: 36.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ομολογιακή έκδοση της Eurobank, στο 2,375% το επιτόκιο

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον προσφέρθηκαν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. Στο 2,375% διαμορφώθηκε το επιτόκιο. Το ομόλογο έχει διάρκεια 6,5 ετών.

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την ομολογιακή έκδοση της Eurobank, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,375%. Η ζήτηση για την έκδοση ήταν μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό ότι οι επενδυτές προσέφεραν πάνω από 800 εκατ. ευρώ. 

Το ομόλογο, υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), είναι διάρκειας 6,5 ετών αναμένεται να βαθμολογηθεί με «Caa1» από τη Moody’s, «B+» από την S&P και (μετά την αναβάθμιση ) σε «B-» από την Fitch.

Η έκδοση αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας στο πλαίσιο των στόχων που επιβάλλει ο εποπτικός μηχανισμός SRB (Single Resolution Board) για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), που θα πρέπει να πληρούν οι τράπεζες. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκδοση εντός του 2021, ανοίγοντας τον κύκλο των εκδόσεων που αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα τόσο η Alpha Bank όσο και Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε προχωρήσει και τον περασμένο Απρίλιο στην έκδοση ανάλογου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τη συνολική ζήτηση να υπερκαλύπτεται 2,6 φορές και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,125%. Μάλιστα, βάσει των στοιχείων που υπήρξαν, για το εν λόγω ομόλογο υπήρξε ζήτηση εκτός από Ελλάδα εκδηλώθηκε από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία Ελβετία, Σουηδία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισραήλ, Κύπρο) και από ΗΠΑ και Hong Kong. Και επίσης από όλες τις κατηγορίες επενδυτών (τράπεζες, πολύ μεγάλη ζήτηση από asset managers private bank φυσικά funds και corporate).

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΑD Holdings κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τη ΛΑΡΚΟ

Η β' φάση του διαγωνισμού αφορούσε τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και διενεργήθηκε από τον Ειδικό Διαχειριστή. Και στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχε κερδίσει η ίδια κοινοπραξία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deloitte: Άνοιξε Κέντρο Καινοτομίας στην Πάτρα για νέες επιχειρήσεις

Η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte στην Ελλάδα σε τέσσερις βασικούς σταθμούς σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ποιο ρόλο θα παίξει η Πάτρα στην στρατηγική της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Έργο για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Tamar

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι σωλήνες μήκους 155 χιλιομέτρων θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2024.
Athlete's foot-Fourlis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Πουλάει τα σήματα Intersport και The Athlete's Foot στην Τουρκία

Με την υπογραφή της συμφωνίας ο όμιλος Fourlis επικεντρώνεται για τη δραστηριότητα Λιανικής Αθλητικών ειδών στις χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, έχοντας σήμερα ένα δίκτυο 106 καταστημάτων “Intersport” και e-commerce σε όλες τις χώρες.