ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
OTE, Cosmote
Φωτο: Shutterstock

Ώθηση στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος του δικτύου 5G από την Cosmote

Με την συνεργασία Cosmote και Συμμετοχές 5G θα υπάρξουν δίκτυα όπου οι εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούν να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους. Απαραίτητο να βρεθούν υπηρεσίες που θα έχουν εφαρμογή στα δίκτυα 5G σημειώνει ο ΟΤΕ.

Με στόχο την έρευνα και ανάπτυξη υπηρεσιών που θα διαμορφώσουν το οικοσύστημα του 5G δικτύου στην Ελλάδα, η Cosmote προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Συμμετοχές 5G, δίνοντας την ευκαιρία σε startup και εταιρείες τεχνολογίας να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους πριν αναζητήσουν επενδυτές και βγουν στην αγορά. H Cosmote θα παρέχει ουσιαστική στήριξη στις καινοτόμες επιχειρήσεις ώστε οι εταιρείες να ξεκινήσουν να αξιοποιούν την υπάρχουσα υποδομή και να αναπτύξουν υπηρεσίες που θα παρέχουν βελτιωμένη εμπειρία στους καταναλωτές.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων ή την τροποποίηση υφισταμένων  δοκιμαστικών δικτύων, προκειμένου να υποστηριχθούν τεχνικές δοκιμές και να αξιολογηθούν επιχειρηματικά μοντέλα σχετικών με υπηρεσίες και τεχνολογίες που θα αναπτύσσουν επιχειρήσεις στις οποίες θα επενδύει το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός. Πηγές του ΟΤΕ αναφέρουν στο Business Daily πως καλό είναι να υπάρχουν τα δίκτυα, αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι απαραίτητες υπηρεσίες που θα τα χρησιμοποιήσουν. Η αλήθεια είναι ότι τώρα πρέπει να βρεθούν οι εφαρμογές που θα αναπτύξουν το δίκτυο 5G δηλώνοντας ότι εκτός από τον εξοπλισμό και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα παρέχει, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Συμμετοχές 5G, η Cosmote θα μπορεί να συμμετέχει και στην αξιολόγηση συγκεκριμένων τεχνικών ή εμπορικών χαρακτηριστικών των επενδυτικών προτάσεων που υποβάλλονται στην πρώτη για χρηματοδότηση από το Φαιστός.

Σύμφωνα με την Cosmote, στόχος του μνημονίου συνεργασίας που ανακοινώθηκε είναι η προώθηση της χρήσης του 5G από επιχειρήσεις, με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών και εξοπλισμού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η εταιρεία θα παρέχει ουσιαστική στήριξη στις καινοτόμες επιχειρήσεις, θέτοντας το δίκτυό της στη διάθεσή τους. Θα παρέχει τις απαραίτητες παθητικές υποδομές (ιστούς, πυλώνες και συναφείς ευκολίες),  state-of-the-art τεχνολογία, software και hardware, εφαρμογές 5G και IoT, Multi-access Edge Computing (MEC), εξοπλισμό δικτύου πρόσβασης και τερματικές συσκευές για τη διενέργεια δοκιμών «end to end», καθώς και το απαραίτητο προσωπικό για την εγκατάσταση και λειτουργία των  υποδομών και του εξοπλισμού που η ίδια θα παρέχει.

Παράλληλα,Cosmote και Συμμετοχές 5G θα ανταλλάσσουν γνώσεις σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία, την επιστήμη και τις βέλτιστες πρακτικές για την καινοτομία και την ανάπτυξη οικοσυστήματος για τις νεοφυείς επιχειρήσεις ενώ θα συνεργάζονται για την από κοινού διοργάνωση σεμιναρίων, workshops και ενημερωτικών εκδηλώσεων. Με τη συνεργασία με την Cosmote, η Συμμετοχές 5G ενισχύει περαιτέρω το πλαίσιο για την υποστήριξη της καινοτομίας και την ανάπτυξη βιώσιμων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών νέας γενιάς στη χώρα μας, εξέλιξη που κρίνεται σημαντική για την τελική σχηματοποίηση του Ταμείου Φαιστός και την έναρξη των επενδύσεων στον τομέα του 5G και των σχετικών με το 5G τεχνολογιών.

Υπενθυμίζουμε πως η Συμμετοχές 5G έχει προχωρήσει σε συνεργασία και με άλλες εταιρείες όπως την Nokia και την Vantage Towers Greece, και με ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», αλλά και ερευνητικά κέντρα όπως το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Η Συμμετοχές 5G έχει προχωρήσει στις συνεργασίες με στόχο την παροχή υποστήριξης στις εταιρείες όπου επενδύει, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δικτύωση με επενδυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιγμα της Cosmote στους νέους χρήστες: Τι προσφέρει το πρόγραμμα Neo

Η Cosmote με το νέο πρόγραμμα Cosmote Neo, δίνει την ευκαιρία στον συνδρομητή να μπορεί να αλλάζει το πλάνο επικοινωνίας του, ακόμα και σε μηνιαία βάση και να το διακόπτει όποτε θέλει χωρίς να πληρώνει πέναλτι.