ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Performance Technologies

Performance Technologies: Αύξηση 46,8% στον κύκλο εργασιών το α' εξάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν στο ποσό των 2,35 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,8% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,10 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,1%.

Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας πέτυχε η Performance Technologies AE στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 46,8% ανερχόμενος στο ποσό των 19,25 εκατ. ευρώ έναντι 13,12 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 2,35 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,8% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,10 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,1%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προσαρμόστηκε γρήγορα στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία από τις αρχές του 2020. Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας το τρέχον έτος παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Από τα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται ότι το αντικείμενο δραστηριοτήτων της ενισχύεται από τις νέες καταναλωτικές συνήθειες και τις συνεπακόλουθες ανάγκες των επιχειρήσεων-πελατών, που διαμορφώνονται στη μετά Covid εποχή.

Οι προτεραιότητες της εταιρείας για το τρέχον έτος εστιάζονται στα κάτωθι:

  • Επέκταση πελατειακής βάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ταυτόχρονη αύξηση του share-of-wallet σε υφιστάμενους πελάτες για πρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες.
  • Επιτάχυνση των λειτουργιών ανάπτυξης και διάθεσης καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στους καίριους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.
  • Άντληση κεφαλαίων για την επιτάχυνση της εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου. Σχεδιάζεται η πρώτη άντληση μέσω Χ.Α./Εν.Α. μέχρι ποσού 5 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και έκδοσης νέων μετοχών.
  • Περαιτέρω ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού της και μέσων για την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς όπου δραστηριοποιείται.
  • Ανάληψη και εκτέλεση έργων στο πεδίο ειδίκευσής της από τον δημόσιο τομέα.

Η διοίκηση πιστεύει ότι είναι κατάλληλα τοποθετημένη και εστιασμένη ώστε να εκμεταλλευθεί επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται ακόμα και σε περιόδους ισχυρής ύφεσης, όπως η παρούσα που διανύει η ελληνική οικονομία. Κύριοι στόχοι παραμένουν η περαιτέρω ανάπτυξη οργανικής κερδοφορίας, η αξιοποίηση των ισχυρών συνεργασιών με σημαντικούς εταίρους (πελάτες, προμηθευτές, στρατηγικούς επενδυτές) εντός και εκτός Ελλάδος, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, η απόκτηση και εμβάθυνση ισχυρής τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη και εξέλιξη ελκυστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην εξαγορά της CGSoft έναντι 3,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Entersoft

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η CGSoft δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού Property & Real Estate Management στην Ελλάδα και το πελατολόγιο της απαριθμεί τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας.
Performance Technologies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Performance Technologies: Διψήφια άνοδος του τζίρου, ανήλθε σε 28,4 εκατ.

Σημαντική ήταν η ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας στο εννεάμηνο με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 2,98 εκατ. ευρώ. Ακόμα πιο θετικές προοπτικές βλέπει η εταιρεία λόγω των επενδύσεων σε cloud και data analytics.
Space Hellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Αύξηση 37,8% του τζίρου στο εννεάμηνο, ανήλθε σε 86 εκατ.

Ελαφρά υποχώρηση σημειώνει η κερδοφορία του ομίλου καθώς το ενεργειακό κόστος και η άνοδος των επιτοκίων έχουν προκαλέσει επιπτώσεις, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι έρχεται ένα πολύ δυνατό δ' τρίμηνο που θα ενισχύσει τα μεγέθη του.
kinito tilephono
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενώνουν δυνάμεις Apifon και Cyclopt για αύξηση της παραγωγικότητας

Μέσα από τη συνεργασία, η πλατφόρμα Business Messaging στοχεύει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και στην παραγωγή καλύτερου λογισμικού που θέτει ολοένα και ψηλότερα τον πήχη ακολουθώντας τα υψηλά standards της εταιρείας.