ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Performance Technologies

Performance Technologies: Αύξηση 46,8% στον κύκλο εργασιών το α' εξάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν στο ποσό των 2,35 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,8% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,10 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,1%.

Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας πέτυχε η Performance Technologies AE στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 46,8% ανερχόμενος στο ποσό των 19,25 εκατ. ευρώ έναντι 13,12 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 2,35 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 37,8% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,10 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,1%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία προσαρμόστηκε γρήγορα στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία από τις αρχές του 2020. Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας το τρέχον έτος παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Από τα έως τώρα στοιχεία διαφαίνεται ότι το αντικείμενο δραστηριοτήτων της ενισχύεται από τις νέες καταναλωτικές συνήθειες και τις συνεπακόλουθες ανάγκες των επιχειρήσεων-πελατών, που διαμορφώνονται στη μετά Covid εποχή.

Οι προτεραιότητες της εταιρείας για το τρέχον έτος εστιάζονται στα κάτωθι:

  • Επέκταση πελατειακής βάσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ταυτόχρονη αύξηση του share-of-wallet σε υφιστάμενους πελάτες για πρόσθετες λύσεις και υπηρεσίες.
  • Επιτάχυνση των λειτουργιών ανάπτυξης και διάθεσης καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στους καίριους τομείς της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.
  • Άντληση κεφαλαίων για την επιτάχυνση της εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου. Σχεδιάζεται η πρώτη άντληση μέσω Χ.Α./Εν.Α. μέχρι ποσού 5 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και έκδοσης νέων μετοχών.
  • Περαιτέρω ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού της και μέσων για την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς όπου δραστηριοποιείται.
  • Ανάληψη και εκτέλεση έργων στο πεδίο ειδίκευσής της από τον δημόσιο τομέα.

Η διοίκηση πιστεύει ότι είναι κατάλληλα τοποθετημένη και εστιασμένη ώστε να εκμεταλλευθεί επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται ακόμα και σε περιόδους ισχυρής ύφεσης, όπως η παρούσα που διανύει η ελληνική οικονομία. Κύριοι στόχοι παραμένουν η περαιτέρω ανάπτυξη οργανικής κερδοφορίας, η αξιοποίηση των ισχυρών συνεργασιών με σημαντικούς εταίρους (πελάτες, προμηθευτές, στρατηγικούς επενδυτές) εντός και εκτός Ελλάδος, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, η απόκτηση και εμβάθυνση ισχυρής τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη και εξέλιξη ελκυστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Plasio, Πλαίσιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Στις 9 Νοεμβρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή

Το θέμα που θα συζητηθεί είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 3,7 εκατ., με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,17 ευρώ και επιστροφή του αντίστοιχου ποσού προς τους μετόχους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοινοπραξία διεθνών επενδυτών αποκτά το 45% του Ομίλου Softone

Διεθνής επενδυτικός όμιλος υπό τον Franck Cohen και ο Μάρκος Βερέμης εισάγονται στο μετοχικό κεφάλαιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ενώ παραμένουν με τα ίδια ποσοστά, ο Όμιλος Olympia και ο Αντώνης Κυριαζής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχυμένη κατά 66% η κερδοφορία της Space Hellas στο α' εξάμηνο του 2021

Στα 36,3 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της Space Hellas στο α' εξάμηνο του 2021, που αποτελεί σημαντικό σταθμό για την επέκταση των δραστηριοτήτων της Space Hellas στον τομέα του λογισμικού έχοντας σαν κύριο άξονα εξαγορές, αλλά και συμμετοχές σε νέες εταιρείες.