ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Το νέο πρόσωπο της ΕΛΒΟ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η ΕΛΒΟ σχεδιάζει, με την παρουσία της στην 85η ΔΕΘ, να αναδείξει ένα μέρος των ανανεωμένων δυνατοτήτων της. Θετικές εξελίξεις για τον όμιλος SK Group.

Εν αναμονή της εμφάνισης της ΕΛΒΟ στην ΔΕΘ, οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα θετικές για την μια από τις δύο Ισραηλινές εταιρείες της κοινοπραξίας. Συγκεκριμένα για το SK Group και την Israeli Weapons Industry που του ανήκει και η οποία μόλις προχώρησε σε συμφωνία με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις για πρόσθετη προμήθεια του τουφεκίου επίθεσης Micro-Tavor και στις μονάδες πεζικού. Το όπλο, που μπορεί να αλλάξει διαμετρήματα αναλόγως των συνθηκών σε λίγα λεπτα, αναπτύχθηκε βάσει των αναγκών των Ισραηλινών Ειδικών δυνάμεων και των Νατοϊκών προτύπων.

Η ΕΛΒΟ σχεδιάζει, με την παρουσία της στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να αναδείξει ένα μέρος των ανανεωμένων δυνατοτήτων της με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το περίπτερό της στην Έκθεση περιλαμβάνει μία πρόταση που συνδυάζει τον υπάρχοντα εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις υψηλής τεχνολογίας υβριδικές δυνατότητες του μέλλοντος. Συγκεκριμένα παρουσιάζει το ATeMM (All Terrain electric Mission Module), ένα αυτόνομο υβριδικό σύστημα πολλαπλών αποστολών και πεδίων επιχειρήσεων που μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε υφιστάμενο όχημα και να το μετατρέψει σε 6x6 ή 8x8 πλατφόρμα με πλήρη αυτάρκεια σε θέματα ενέργειας κατά την επιχειρησιακή δράση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SEKPY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΚΠΥ: Χαιρετίζει τη σημερινή συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για την Άμυνα

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού επισημαίνει ότι: «η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί εκτός των άλλων, ιστορική ευκαιρία για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».
ELVO, ELBO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΕΛΒΟ από τις SK Group – Plasan – Γλύνης

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής με ποσοστό 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, συμμετέχοντας στα οφέλη της πορείας ανάπτυξης της νέας ΕΛΒΟ.
ELBO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΒΟ: Με ανανεωμένες δυνατότητες και δικό της περίπτερο στη ΔΕΘ

Στο πλαίσιο αυτό, το περίπτερό της στην Έκθεση περιλαμβάνει μία πρόταση που συνδυάζει τον υπάρχοντα εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις υψηλής τεχνολογίας υβριδικές δυνατότητες του μέλλοντος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη θέση του γενικού διευθυντή της ΕΛΒΟ ο Δ. Αγγελόπουλος

Ο κ. Αγγελόπουλος έχει υπηρετήσει στην Ελληνική Διοίκηση Υποβρυχίων ενώ έχει αναλάβει θέσεις διοίκησης σε σημαντικές επιχειρήσεις όπως τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ και τον γερμανικό όμιλο Thyssenkrupp Marine Systems.