ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Eurohold: Έγκριση απόκτησης μειοψηφικού μεριδίου στον Euroins Insurance

Η συμφωνία έχει εγκριθεί σε όλα τα εταιρικά επίπεδα και των δυο μερών αλλά τελεί υπό την συμφωνία και εκτέλεση των τελικών εγγράφων της συναλλαγής και την ικανοποίηση των συμβατικών όρων μέχρι ολοκλήρωση της.

Στην ενημέρωση ότι συμμετέχει σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στον όμιλο Euroins Insurance AD (EIG), την εταιρεία συμμετοχών που ενοποιεί τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της Еurohold, προχώρησε η Еurohold Bulgaria AD.

Η συμφωνία έχει εγκριθεί σε όλα τα εταιρικά επίπεδα και των δυο μερών αλλά τελεί υπό την συμφωνία και εκτέλεση των τελικών εγγράφων της συναλλαγής και την ικανοποίηση των συμβατικών όρων μέχρι ολοκλήρωση της. Η επένδυση της EBRD στην EIG θα είναι ύψους έως 30 εκ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της αύξησης  κεφαλαίου του ασφαλιστικού ομίλου. Η  Еurohold  θα συμμετάσχει επίσης στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου με περαιτέρω εισφορά κεφαλαίου έως 12 εκ. ευρώ, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Ο όμιλος Euroins Insurance  θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν κυρίως για την ανάπτυξη και επέκταση της μεγαλύτερης ασφαλιστικης οντοτητας εντός του ομίλου- της Euroins Romania Asigurare Reasigurare SA, και επιπλέον για να ενισχύσει τις θέσεις της μητρικής στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η EBRD συγχρηματοδότησε την εξαγορά από την Еurohold των επιχειρήσεων του ομίλου CEZ στην Βουλγαρία, όπως αναφέρεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενώνουν δυνάμεις Howden Ελλάς με την ΤCI Specialty για την Β. Ελλάδα

Στην πέμπτη κατά σειρά στρατηγική συμμαχία τα τελευταία δύο χρόνια προχώρησε η Howden, στοχεύοντας τόσο σε καθετοποιημένες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές προτάσεις, υπηρεσίες και τη διαχείριση αποζημιώσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ποιους κατόχους προγραμμάτων επιβραβεύει με 1,3 εκατ.

Το πρόγραμμα Ασφαλιστικός Γονέας παρέχεται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Πίστη και όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερες από 100 κορυφαίες επιχειρήσεις σε ένα δίκτυο με σχεδόν 3.000 σημεία εξυπηρέτησης.
Interlife
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Interlife: Ζημίες προ φόρων ύψους 14,55 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Οι επιπτώσεις στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας οφείλονται κυρίως στην αστάθεια των χρηματαγορών που επηρεάζει σημαντικά τις αποτιμήσεις των κινητών περιουσιακών στοιχείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη συνεργασία της με τον Κ. Αποστολίδη ανακοίνωσε η Howden Hellas

Ο νέος επικεφαλής Ανάπτυξης Εργασιών Ελλάδας και Κύπρου στην HOWDEN HELLAS σημείωσε ότι η τεχνογνωσία και το μέγεθος της εταιρείας αποτελούν εχέγγυα ότι αυτή η συνεργασία θα αποδώσει τα μέγιστα.