ΓΔ: 930.95 1.93% Τζίρος: 43.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:57:56 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: CNL Capital

CNL: «Έκλεισε» η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο Qualco

Μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ολοκληρώθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της CNL, η οποία καλύφθηκε εξολοκλήρου από την QUALCO, με την τελευταία να αποκτά σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία.

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας συνεργασίας της με τον όμιλο Qualco, γνωστοποίησε η CNL, μέσω ανακοίνωσής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκειται για μία συμφωνία που είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2021. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η διαχειρίστρια της εταιρεία CNL ΑΕΔΟΕΕ υλοποίησε επιτυχώς τη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο QUALCO, την οποία είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο.

Μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ολοκληρώθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της CNL ΑΕΔΟΕΕ η οποία καλύφθηκε εξολοκλήρου από την QUALCO ΑΕ, με την τελευταία να αποκτά σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία. Τα αμέσως επόμενα βήματα της συνεργασίας προβλέπουν την αξιοποίηση της ισχυρής παρουσίας στην αγορά και των τεχνολογικών δυνατοτήτων του Ομίλου QUALCO προκειμένου η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους. Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν τόσο τη διεύρυνση της  επενδυτικής της στρατηγικής, η οποία αποφασίστηκε από την ΓΣ των μετόχων της τον Απρίλιο, όσο και την ευρύτερη ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά.

Η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ και η CNL ΑΕΔΟΕΕ, έχοντας ανταπεξέλθει επιτυχώς στις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην αγορά λόγω της πανδημίας του Covid19, είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η μετά-Covid εποχή, συνεχίζοντας να στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα με συνέπεια κι ευελιξία, όπως κάνουν από το 2014 έως σήμερα».

Αναφορικά με αυτή τη στρατηγική συνεργασία, ο Πάνος Λέκκας, Πρόεδρος ΔΣ της CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ, δήλωσε: «Στα 7 χρόνια λειτουργία της η CNL CAPITAL, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 επιτυχημένες επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας κομβικό ρόλο στην επιβίωση κι ανάπτυξη τους. Με ένα σύμμαχο σαν την QUALCO, πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τα μεγέθη μας και τη συμβολή μας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». 

Ο Νίκος Χλωρός, Πρόεδρος ΔΣ της CNL ΑΕΔΟΕΕ, επεσήμανε: «Με τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση, αλλά κυρίως με τα τεχνολογικά εργαλεία και την ηγετική παρουσία του ομίλου QUALCO στην αγορά, η CNL ΑΕΔΟΕΕ διαθέτει πλέον όλα τα εφόδια για να συνεχίσει να υποστηρίζει την κερδοφόρα ανάπτυξη και τα φιλόδοξα επεκτατικά πλάνα της CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ».

Ο Μίλτος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της QUALCO ΑΕ, τόνισε: «Ο Όμιλος QUALCO έχει σημαντικές προσδοκίες από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού εναλλακτικού φορέα επιχειρηματικής χρηματοδότησης τον οποίο τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε έκδοση ομολογιακού δανείου έως 450.000 ευρώ προχώρησε η CNL Capital

Το προϊόν του μη εμπραγμάτως ασφαλισμένου, ομολογιακού δανείου, θα χρησιμοποιηθεί για την συνέχιση της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας της και το καταστατικό της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας της CNL ΑΕΔΟΕΕ με τον Όμιλο Qualco

Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας είναι να συμβάλλει στην αύξηση των διαθεσίμων κεφαλαίων της CNL Capital ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ για την υλοποίηση των επενδυτικών σκοπών της, στον εντοπισμό νέων επιχειρηματικών ευκαιριών κα.