ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sklavenitis, sklabenithw, super market
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Αυξήσεις μισθών και νέες παροχές δίνει στους εργαζομένους η Σκλαβενίτης

Νέα πολιτική αποδοχών και παροχών από τον όμιλο Σκλαβενίτη που επιβραβεύει έμπρακτα τους εργαζομένους της για τη συμβολή τους στη θετική της πορεία. Αυξήσεις και στον βασικό μισθό για τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους.

Στη σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης για την περίοδο 2021-2023 με τους εργαζομένους της προχώρησε η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης με αυξήσεις αποδοχών και παροχές που συνολικά υπερβαίνουν τα 15,7 εκ. ευρώ. Ωφελημένοι από την νέα σύμβαση θα είναι 24.000 από τους 27.000 εργαζομένους της εταιρείας οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της ΕΥΣ.

Όπως αναφέρεται στη νέα σύμβαση εργασίας που έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο να έχει ισχύ, θα δοθεί αύξηση 3% στους εργαζομένους ενώ και ο βασικός μισθός για τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους θα φτάσει πλέον τα 825 ευρώ, ενώ αυξήσεις θα δουν και όσοι έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια στην επιχείρηση.

 Η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021, περιλαμβάνει και προβλέπει:

 • Αύξηση μισθού 3% για εργαζόμενους με αποδοχές έως και 1.300€ και επιπρόσθετες παροχές για συνολικά πάνω από 24.000 εργαζόμενους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
 • Με βάση την ανωτέρω αύξηση, ο νέος βασικός μισθός στην επιχείρηση διαμορφώνεται στα 825€ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία έως 2 έτη και στα 886€ για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία άνω των 2 ετών.
 • Διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50€ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100€ ανά παιδί σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες
 • Την επικείμενη ανανέωση του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης Ζωής & Υγείας για όλους τους εργαζόμενους της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
 • Άδεια μετ’ αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορονοϊού, μία παροχή που είναι σε ισχύ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021.
 • Παράλληλα, με βάση την προηγουμένη σύβαση εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της επιχείρησης και παραμένουν σε ισχύ οι ακόλουθες παροχές:
 • Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα
 • Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση
 • Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης
 • Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους
 • Μηνιαίο Επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100€ για 20 ως 30 χρόνια και 150€ για πάνω από 30 χρόνια)
 • Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης
 • Την προσθήκη ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο,  για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
 • Τα ανωτέρω Επιδόματα ισχύουν αναλογικά και για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα και με τη συνημμένη ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΕΥΣ: «σε αυτή τη συγκυρία και για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στον κλάδο μας, δίδεται μία τόσο μαζική αύξηση μισθού (23.700 εργαζόμενοι) και δημιουργείται ένα συνολικό πλέγμα προστασίας (δωροεπιταγές, ειδικές άδειες, εκπτώσεις) σε οικογένειες 2.037 εργαζομένων που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sklavenitis, sklabenithw, super market
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση αποδοχών 5,17% για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη

Ο βασικός μισθός φτάνει τα 900 ευρώ για εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην επιχείρηση, ενώ παράλληλα διευρύνεται το πρόγραμμα παροχών της επιχείρησης με στόχο την ενίσχυση των εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες.
Sklavenitis, sklabenithw, super market
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 5% στον τζίρο της Σκλαβενίτης με μείωση των κερδών κατά 9%

Ξεπέρασαν τα 92 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων για τον όμιλο που το 2021 προχώρησε σε υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις και παροχές άνω των 15 εκατ. ευρώ. Συνεχίζεται η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων.