ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Intracom: Σε διαπραγματεύσεις για πώληση της Intrasoft International

Πιθανός αγοραστής η Newcompany με έδρα τη Δανία, με την Intracom Holdings να διευκρινίζει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε αρχικό στάδιο και μπορεί τελικώς να μην καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε διαπραγματεύσεις για πιθανή πώληση της εταιρείας Intrasoft International στην Netcompany βρίσκεται η Intracom Holdings, όπως αναφέρει σε χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Η εταιρεία προσθέτει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είνα βέβαιο ότι θα έχουν ευτυχή κατάληξη. 

Πιο συγκεκριμένα σημειώνει ότι: «η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) επιβεβαιώνει ότι, βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με την εταιρία Netcompany(NETC) για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά την INTRASOFT INTERNATIONAL.  Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων. Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό  για κάθε μελλοντική εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και σήμερα απασχολεί περισσότερα από 2.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 50 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν περισσότερες από 30 γλώσσες.

Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες.

Η Netcompany ιδρύθηκε το 2000 και έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Σήμερα, είναι μια διεθνής εταιρεία με περισσότερους από 3000 υπαλλήλους σε 6 χώρες. «Η Netcompany είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής που αναλαμβάνει επιχειρηματικά κρίσιμα στρατηγικά έργα πληροφορικής που επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μέσω ψηφιακών πλατφορμών, βασικών συστημάτων και υπηρεσιών υποδομής. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφορικής από την ανάπτυξη έως τη συντήρηση και τη λειτουργία σε μια διαφοροποιημένη βάση πελατών, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων και μεσαίων εταιρειών της Βόρειας Ευρώπης από διάφορες βιομηχανίες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Με την πάροδο των ετών, εμμένουμε στις βασικές μας αξίες, χωρίς ποτέ να κάνουμε συμβιβασμούς στις ιδιότητες στις οποίες βασίστηκε η εταιρεία μας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 9,4% σημείωσαν τα EBITDA της Intracom για το εννεάμηνο

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της INTRASOFT INTERNATIONAL ανέρχεται σε 875 εκατ. ευρώ, της INTRACOM DEFENSE σε 95 εκατ. ευρώ και της INTRAKAT σε 419 εκατ. ευρώ. Οι ανατιμήσεις πρώτων υλών επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής των τεχνικών έργων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Intrasoft International στη δανέζικη Netcompany

Το τίμημα για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL ανήλθε σε 184,6 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει καταβολή μετρητών ύψους 166,6 εκατ. ευρώ και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας 18 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο πληροφοριακό σύστημα για ΑΔΜΗΕ από Intrasoft - OTE

Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα αναμένεται να φτάσει τα 6,5 εκατ. ευρώ., με τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ να τονίζει ότι γίνεται «ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό».