ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Intrasoft International στη δανέζικη Netcompany

Το τίμημα για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL ανήλθε σε 184,6 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει καταβολή μετρητών ύψους 166,6 εκατ. ευρώ και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας 18 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Intrasoft International στη δανέζικη  εταιρεία πληροφορικής νέας γενιάς, η οποία παρέχει στρατηγικές λύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, Netcompany Group, όπως προβλεπόταν από την δεσμευτική συμφωνία αγοραπωλησίας που είχε κατατεθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η Intracom σε ανακοίνωσή της, εκ του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, ποσοστό 91,74% ανήκε στην INTRACOM TECHNOLOGIES Sarl, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκε σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Το τίμημα για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL ανήλθε σε 184,6 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει καταβολή μετρητών ύψους 166,6 εκατ. ευρώ και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας 18 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της πώλησης της INTRASOFT INTERNATIONAL ο συνδυασμός ρευστότητας και δυνατότητας μόχλευσης που αποκτά η INTRACOM HOLDINGS, τής προσδίδει επενδυτική ισχύ που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, στα οποία η INTRACOM HOLDINGS έχει σχεδιάσει να συμμετάσχει

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS Δημήτρης Κλώνης, «ολοκληρώθηκε σήμερα μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον Όμιλό μας. Η INTRACOM, με υψηλή ρευστότητα και σημαντική δυνατότητα μόχλευσης, συνεχίζει δυναμικά στην τεχνολογία με την INTRACOM DEFENSE, στις κατασκευές, υποδομές και στα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την INTRAKAT, στην ανάπτυξη ακινήτων με την INTRA DEVELOPMENT, ενώ παράλληλα διερευνά προσεκτικά τις επενδυτικές επιλογές της σε τομείς αιχμής που αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η INTRACOM θα μετεξελιχθεί σταδιακά σε επενδυτική εταιρεία στοχεύοντας στην επίτευξη υψηλών αποδόσεων στις επενδύσεις της, προσφέροντας διαχρονικά μεγαλύτερη αξία στους μετόχους της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 9,4% σημείωσαν τα EBITDA της Intracom για το εννεάμηνο

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της INTRASOFT INTERNATIONAL ανέρχεται σε 875 εκατ. ευρώ, της INTRACOM DEFENSE σε 95 εκατ. ευρώ και της INTRAKAT σε 419 εκατ. ευρώ. Οι ανατιμήσεις πρώτων υλών επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής των τεχνικών έργων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο πληροφοριακό σύστημα για ΑΔΜΗΕ από Intrasoft - OTE

Ο προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα αναμένεται να φτάσει τα 6,5 εκατ. ευρώ., με τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ να τονίζει ότι γίνεται «ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό».