ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
consuting-business-solution
Φώτο: Shutterstock

Real Consulting: Προχωρά στην εξαγορά του 60% της γερμανικής Cloudideas

Το συνολικό τίμημα φθάνει στα 800.000 ευρώ, εκ των οποίων 250.000 θα καταβληθούν άμεσα και το υπόλοιπο ποσό με την ολοκλήρωση της συναλλαγής στο α' τρίμηνο του 2022.

Την εξαγορά του 60% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας γερμανικής Cloudideas έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ, γνωστοποίησε η Real Consulting με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Αρχικά η εταιρεία θα καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει στο α' τρίμηνο του επόμενου έτους. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η Real Consulting ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι προέβη σε συμφωνία με την Cloudideas για την εξαγορά του 60% των μετοχών της. Η Cloudideas GmbH είναι γερμανική εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την πλατφόρμα Salesforce , την κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων σε διεθνές επίπεδο.

Το συμφωνηθέν τίμημα για την αγορά των ως άνω μετοχών ανέρχεται σε € 800 χιλ., με πρώτη καταβολή το ποσό των € 250 χιλ. ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση της συναλλαγής σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2022.

Η Real Consulting με την εξαγορά του 60% των μετοχών της Cloudideas επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Γερμανία, διευρύνοντας ταυτόχρονα το portfolio υπηρεσιών και λύσεων που προσφέρει στους πελάτες της, επενδύοντας στην κορυφαία - σε διεθνές επίπεδο – πλατφόρμα CRM της Salesforce. Η Salesforce έγινε παγκοσμίως γνωστή από την βέλτιστη και τεχνολογικά προηγμένη λύση διαχείρισης σχέσης πελατών την οποία ολοκληρώνει με μια σουίτα επιχειρησιακών εφαρμογών που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση πελατών και συνεργατών, την αυτοματοποίηση ενεργειών μάρκετινγκ, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την επιχειρηματική ευφυΐα με ενσωματωμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης καθώς και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη apps που ενοποιούν δεδομένα και λειτουργίες σε όλο το εύρος μιας επιχείρησης.

Η Cloudideas, για περισσότερα από δέκα χρόνια, παρέχει καινοτόμες και εξατομικευμένες λύσεις Salesforce σε μια πληθώρα πελατών που προέρχεται κυρίως από τους κλάδους Τεχνολογίας, Μάρκετινγκ & Ενημέρωσης, Χρηματοοικονομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Τουρισμού και Εμπορίου. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένος συνεργάτης Salesforce, εδρεύει στην Φρανκφούρτη και διατηρεί γραφεία στο Ντίζελντοφ της Γερμανίας. Περισσότερα από 20 πιστοποιημένα στελέχη υψηλής εξειδίκευσης και δεξιοτήτων καλύπτουν όλο το εύρος λύσεων Salesforce, και συγκεκριμένα τις λύσεις Sales Cloud, Service Cloud, Community Cloud, Marketing Cloud, Pardot και Commerce Cloud από την ανάλυση των επιχειρησιακών ιδιαιτεροτήτων , τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της βέλτιστης λύσης έως και την παροχή managed services.

Το 2021 η εταιρεία αναμένεται να πραγματοποιήσει πωλήσεις περίπου € 1,8 εκατ ενώ το EBITDA να ξεπεράσει τις € 350 χιλ.». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

consuting-business-solution
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Real Consulting: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με θυγατρική της

H Real Competence Center Leros εδράζεται στη θέση Λάκκι στην Λέρο Δωδεκανήσου, δραστηριοποιείται στο χώρο ανάπτυξης, επεξεργασίας, και εγκατάστασης συστημάτων και προγραμμάτων λογισμικού, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής.
Plasio, Πλαίσιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Ενισχυμένα κατά 131% τα κέρδη προ φόρων για το εννεάμηνο

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εφαρμογών ανήλθαν σε 140.823 χιλ. ευρώ, αυξημένες κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, αποτελούν δε το 46% του κύκλου εργασιών του ομίλου.