ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Μυτιληναίος: Παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Άμστερνταμ

Οι σχετικές παρουσιάσεις ξεκίνησαν χθες στην Αθήνα και σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενώ όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου.

Παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Άμστερνταμ περιλαμβάνει το πρόγραμμα παρουσιάσεων του Ομίλου Μυτιληναίος στο πλαίσιο της μεγάλης ομολογιακής έκδοσης ύψους 500 εκατ. ευρώ που είναι σε εξέλιξη.

Οι σχετικές παρουσιάσεις ξεκίνησαν χθες στην Αθήνα και σήμερα και αύριο θα συνεχιστούν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενώ όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Κατά κανόνα σε τέτοιου τύπου ομολογιακές εκδόσεις το βιβλίο προσφορών «κλείνει» μια ημέρα μετά το άνοιγμα.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο όμιλος μέσω της θυγατρικής του εταιρείας με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners, θα προχωρήσει στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2024. Τα ομόλογα θα είναι διαπραγματεύσιμα στην αγορά του Λουξεμβούργου.

Με την κίνηση ο όμιλος επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται στις αγορές ομολόγων, εξασφαλίζοντας ρευστότητα με χαμηλό κόστος προκειμένου να υποστηρίξει το μεγάλο επενδυτικό προγράμματα που είναι σε εξέλιξη αλλά και να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην αγορά.

Όπως εκτιμούν αναλυτές πέραν της μεγάλης επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ για την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος ισχύος 826 MW η αυξημένη ρευστότητα θα επιτρέψει στον όμιλο να κινηθεί με ταχύτερο βηματισμό στον τομέα της ηλιακής ενέργειας όπου υλοποιεί επίσης σημαντικές επενδύσεις. Παράλληλα η αυξημένη ρευστότητα θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση τραπεζικών υποχρεώσεων, βελτιώνοντας το κόστος χρηματοδότησης, και κυρίως να εκμεταλλευτεί με μεγαλύτερη ευχέρεια, ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Η αγορά θεωρεί δεδομένο το ενδιαφέρον του ομίλου για την ΔΕΠΑ, η ιδιωτικοποίηση της οποίας επιταχύνεται.

Πιστοληπτική αξιολόγηση

Στο πλαίσιο της μεγάλης ομολογιακής έκδοσης ο όμιλος Μυτιληναίος προχώρησε στην αξιολόγηση του ευρωομολόγου που θα εκδώσει λαμβάνοντας ΒΒ- από την S&P και ΒΒ από την Fitch, αξιολόγηση υψηλότερη της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aluminio_Ellados
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ράλι υψηλών ταχυτήτων για το αλουμίνιο με κερδισμένη τη Mytilineos

«Πτήση» της τιμής πάνω από τα 3.000 δολ./τόνο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, καθώς η ακριβή ενέργεια έχει προκαλέσει μείωση της παραγωγής. Πώς ωφελείται η Mytilineos από τις νέες διεθνείς συνθήκες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται συμφωνία ΔΕΗ - βιομηχανιών για τα τιμολόγια του ρεύματος

Μέσα στην εβδομάδα η συμφωνία ΔΕΗ με Αλουμίνιο της Ελλάδος για τα τιμολόγια ρεύματος, ακολουθεί συνολικότερη συμφωνία με τη βιομηχανία. «Η ΔΕΗ θέλει να βοηθήσει τη βιομηχανία», τονίζει ο Ευ. Μυτιληναίος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Mytilineos στο μικροσκόπιο αναλυτών: Τι είδαν στα αποτελέσματα 3μήνου

Προωθητική δύναμη για την φετινή χρήση ο τομέας της μεταλλουργίας, ενώ το 2022 παίρνει τη σκυτάλη ο τομέας της ενέργειας. Τιμές στόχους από 17,4 έως 20,12 ευρώ δίνουν πέντε χρηματιστηριακές εταιρείες.
kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έξι ισχυροί διεκδικητές για το έργο οδοφωτισμού της Κ. Μακεδονίας

Το έργο θα γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και έχει προϋπολογισμό της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ. Εξίσου ισχυρό ενδιαφέρον, αλλά και καθυστερήσεις λόγω προσφυγών, στο διαγωνισμό για την Ήπειρο.