ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DEI-xreoseis
Shutterstock

Νέο αναπληρωτή CEO προσέλαβε η ΔΕΗ

Ο Γεώργιος Καρακούσης, θα βρίσκεται στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τον ορισμό του Γεώργιου Καρακούση, στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε., ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο κ. Καρακούση θα έχει ως αρμοδιότητα την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας καθώς και τις δραστηριότητες marketing, τιμολογιακής πολιτικής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της εμπορικής δραστηριότητας, όπως π.χ. φυσικό αέριο, ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο κ. Καρακούσης κατά τη διάρκεια της 15χρονης πορείας του έχει εργαστεί σε εμπορικές θέσεις αυξημένης ευθύνης. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στη Forthnet ηγήθηκε του εμπορικού μετασχηματισμού και του σχεδιασμού των προϊόντων της εταιρείας. Στη Wind Hellas υπήρξε υπεύθυνος για το σχεδιασμό και το λανσάρισμα συνδυαστικών προϊόντων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και Internet.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε τον ορισμό του κ. Γεώργιου Καρακούση, στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε., με αρμοδιότητα την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας καθώς και τις δραστηριότητες marketing, τιμολογιακής πολιτικής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της εμπορικής δραστηριότητας, όπως π.χ. φυσικό αέριο, ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο κ. Γεώργιος Καρακούσης είναι στέλεχος με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία την εμπορική στρατηγική για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το Ην. Βασίλειο και έχει ηγηθεί σημαντικών έργων εμπορικού μετασχηματισμού. 

Κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Imperial College του Λονδίνου και MBA από το ALBA Graduate Business School.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Άνω των 9 δισ. οι επενδύσεις της ΔΕΗ την επόμενη πενταετία

Προγραμματίζεται η απόσυρση λιγνιτικών μονάδων ισχύος 3,4 γιγαβάτ ως το 2025 και η αύξηση του παραγωγικού δυναμικού των ΑΠΕ στα 7 γιγαβάτ το 2024 και 9 γιγαβάτ το 2026, από 3,4 γιγαβάτ που είναι σήμερα (μαζί με τα υδροηλεκτρικά).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Έργα 2,5 δισ. στη Δυτική Μακεδονία τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Έργα που αφορούν αποκατάσταση εδαφών, την κατασκευή μονάδας για τις ανάγκες των τηλεθερμάνσεων, καθώς και την μετατροπή της Πτολεμαΐδας 5 σε μονάδα φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.