ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
terna energeiaki-aiolika-energeia-ananewsimes piges
Φώτο: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Δεν υφίσταται θέμα πώλησης της εταιρείας, τονίζει η Τέρνα Ενεργειακή

Σε απάντηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι «η εταιρεία έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει θεσμικά χαρτοφυλάκια που επιθυμούν να τοποθετηθούν μετοχικά σε αυτή».

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με την οποία υπάρχει το ενδεχόμενο πώλησής της προχωρά η Τέρνα Ενεργειακή, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και απαντώντας σε αντίστοιχη επιστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι «Σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν δημοσιευμάτων, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δηλώνει: Δεν υφίσταται θέμα πώλησης της εταιρείας. Η εταιρεία έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει θεσμικά χαρτοφυλάκια που επιθυμούν να τοποθετηθούν μετοχικά σε αυτή.  Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας προφανώς μελετάει διάφορα σχέδια και προτάσεις για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες κι επιχειρηματικές συμφωνίες. 

Εφόσον προκύψει οποιαδήποτε οριστική εξέλιξη, η εταιρεία θα ενημερώσει, όπως πάντα, εγκαίρως κι έγκυρα το επενδυτικό κοινό». 

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα δημοσιεύτηκαν πληροφορίες για ενδεχόμενη εξαγορά ή συνεργασία της εταιρίας με τη ΔΕΗ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

GEK TERNA, Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Επενδύσεις 2,3 δισ. στην 3ετία και EBITDA 700 εκατ. το 2029

«Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, διαθέτοντας όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους στις ΑΠΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε στους αναλυτές ο Γ. Περιστέρης.
GEK TERNA, Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Περιστέρης: Μονόδρομος η μαζική στροφή στις ΑΠΕ, ανάγκη επιτάχυνσης επενδύσεων

Αύξηση κατά 63% κύκλου εργασιών το 2021 πέτυχε η Τέρνα Ενεργειακή. Πλήγμα στην κερδοφορία λόγω της αποεπένδυσης από τα τρία αιολικά πάρκα στο Τέξας των ΗΠΑ. Σε εξέλιξη επενδύσεις συνολικής ισχύος άνω των 5 GW.