ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:51:28 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
OTE, Cosmote
Φωτο: Shutterstock

ΟΤΕ: Από 19/11 η πληρωμή έκτακτου μερίσματος 0,239 ευρώ ανά μετοχή

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.

Τη διαμόρφωση του ποσού του έκτακτου μερίσματος στα 0,239 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Η 19η Νοεμβρίου 2021 ορίζεται η ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας:

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ Α.Ε.» ή «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 15/10/2021 ανακοίνωσης για τη επικαιροποίηση του Οικονομικού Ημερολογίου κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της 14/10/2021 για τη διανομή έκτακτου μερίσματος μικτού ποσού 0,248 ευρώ ανά μετοχή μετά την πώληση της Telekom Romania Communications S.A., ανακοινώνει τα εξής:

Το ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί θα διαμορφωθεί τελικώς στο μικτό ποσό των 0,252068 ευρώ ανά μετοχή, προσαυξημένο με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 7.371.353 ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία στις 15 Νοεμβρίου 2021 (ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (άρθρα 64 του ν.4172/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για Μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις). Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους Μετόχους θα ανέλθει στο ύψος των 0,2394646 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Eταιρείας κατά την 16η Νοεμβρίου 2021 (Record Date) στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία». Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021. Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο ως άνω μέρισμα (ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος στο μέρισμα). Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.”, ως ακολούθως:

1. Μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.T., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μέσω του δικτύου της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Η έκτακτη ΓΣ ενέκρινε νέο πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών

Εγκρίθηκε, παράλληλα, η ακύρωση 8.638.512 ιδίων μετοχών που έχει αποκτήσει η εταιρεία στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 24.446.988 ευρώ.
Deutsche Telekom, OTE, Tilepikoinonies, Telecom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Telekom: Επενδύσεις 3 δισ. στην Ελλάδα για το δίκτυο οπτικών ινών

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντ. Λερουά, μέλος του ΔΣ της Deutsche Telekom τονίζει ότι στόχος του ΟΤΕ είναι να φέρει «δίκτυο οπτικών ινών (FTTH) σε 3 εκατομμύρια σπίτια κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027».
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Οι θετικές επιδόσεις στην Ελλάδα αύξησαν κατά 3,2% την κερδοφορία

Σημαντική αύξηση κατά 8,2% στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής, κυρίως λόγω ανάκαμψης στα έσοδα περιαγωγής σημείωσε ο ΟΤΕ. Συνεχίζεται η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν διαθέσιμο σε 479.000 νοικοκυριά.