ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
rivulis
Φώτο: Rivulis

Με καινοτομία και νέες επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη προχωράει η Rivulis

Δεδομένης της παγκόσμιας ανάγκης εξοικονόμησης νερού και της ορθολογικής χρήσης λιπασμάτων και άλλων αγροτικών εφοδίων, η μικρο-άρδευση έχει προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στις ανεπτυγμένες χώρες.

Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξη εξακολουθεί να παρουσιάζει ο κλάδος της μικρο-άδρευσης, με την Rivulis να επεκτείνει το αποτύπωμά της, με τη νέα στρατηγική που υλοποιείται με την Temasek στο τιμόνι, καθώς υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2020 το πλειοψηφικό πακέτο της Rivulis πέρασε στην Temasek, η οποία αποτελεί έναν παγκόσμιο όμιλο επενδύσεων με σημαντικές επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιο της στον αγροτικό τομέα με έμφαση στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. 

Η Rivulis, ένας από τους ηγέτες στον τομέα της στάγδην άρδευσης παγκοσμίως, που αναπτύσσει και διανέμει στην αγορά τα αναγνωρισμένα σήματα Rivulis και Eurodrip, παρουσίασε σήμερα τη νέα στρατηγική της, η οποία, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των μεριδίων της στον τομέα των ολοκληρωμένων έργων άρδευσης (turn-key projects), στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών έξυπνης γεωργίας καθώς και στον σχεδιασμό και διάθεση πρωτοποριακών προϊόντων στάγδην άρδευσης. Η παρουσίαση έγινε από τη ελληνική διοικητική ομάδα του επιχειρηματικού κέντρου Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας, που με έδρα τα Οινόφυτα, είναι υπεύθυνη για 4 παραγωγικές μονάδες της Rivulis στην Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και Αίγυπτο καθώς και τις πωλήσεις σε 43 χώρες.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής η Rivulis έχει ξεκινήσει την διάθεση στην Ελλάδα, της επιτυχημένης δορυφορικής πλατφόρμας Manna, η οποία καταφέρνει, χωρίς την ύπαρξη αισθητήρων στο έδαφος, να προσφέρει ακριβείς συμβουλές άρδευσης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, στο ίδιο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών έξυπνης άρδευσης εντάσσεται και μια ακόμα, η ReelView, η οποία επιτρέπει στους χρήστες των προϊόντων Eurodrip και Rivulis να βλέπουν χωρίς επιπλέον κόστος χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργειά τους όπως δορυφορικούς χάρτες και εικόνες με το επίπεδο βλάστησης και υγρασίας των φυτών, χρήσιμες για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων στο σύστημα άρδευσης ή και πιθανών ασθενειών στην καλλιέργεια. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, που δεν είναι άλλος από τους σωλήνες στάγδην άρδευσης, η Rivulis παρουσίασε δύο νέα και καινοτόμα προϊόντα: πρόκειται για τον Rivulis Defend, τον πρώτο παγκοσμίως σωλήνα στάγδην άρδευσης ικανό να απωθεί έντομα που μπορούν να δαγκώσουν και να τρυπήσουν τους σωλήνες, καθώς και τον D5000 CX, ο οποίος επιτυγχάνει ελαχιστοποίηση της εισχώρησης ριζών στον σωλήνα, που μπορούν να προκαλέσουν φραγή στη ροή του νερού.

Μία ακόμα άμεση προτεραιότητα της Rivulis είναι η στήριξη της κυκλικής οικονομίας, η οποία σέβεται και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτή τη κατεύθυνση, το προσεχές διάστημα πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του κλάδου, με σκοπό την δημιουργία ενός ολιστικού συστήματος διαχείρισης των σωλήνων άρδευσης που φτάνουν στο τέλος ζωής τους, ώστε να μην απορριφθούν στο περιβάλλον αλλά να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οικοσυστήματος. 

Στην παρουσίαση έγινε επίσης σαφές ότι ο τομέας της μικρο-άρδευσης εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλα περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης. Δεδομένης της παγκόσμιας ανάγκης εξοικονόμησης νερού και της ορθολογικής χρήσης λιπασμάτων και άλλων αγροτικών εφοδίων, η μικρο-άρδευση έχει προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στις ανεπτυγμένες χώρες ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πληθώρα περιοχών, οι οποίες μόλις ξεκινούν την υιοθέτηση των νέων μεθόδων και τεχνολογιών άρδευσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχειρηματικής Μονάδας της Rivulis για την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, κ. Βασίλης Κυκριλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης των πρόσφατων εξελίξεων της εταιρίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο όμιλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια ηγέτιδα δύναμη σε ένα κλάδο με πολύ καλές προοπτικές. Με την υποστήριξη πλέον της Temasek, ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη Rivulis προκειμένου να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Σε ότι αφορά στις δραστηριότητες του ομίλου στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Κεντρική Ασία - οι οποίες διοικούνται και συντονίζονται από την ομάδα των Οινοφύτων- αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς και αποτελούν σημείο αναφοράς υγιούς ανάπτυξης σε όλο τον όμιλο Rivulis. Για τούτο, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Rivulis στην Ελλάδα οι οποίοι έχουν συμβάλει σημαντικά σε αυτή την επιτυχημένη πορεία»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Rivulis επενδύει στα ψηφιακά εργαλεία, ενισχύει τη γεωργία ακριβείας

Από το ελληνικό hub στα Οινόφυτα προέρχεται το 25% των παγκοσμίων πωλήσεων του ομίλου Rivulis, καλύπτοντας από τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι το Πακιστάν, τη Ρωσία, την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Υεμένη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Augmenta χρηματοδοτεί με 2,5 εκ. δολάρια καινοτόμα πρόταση για τις καλλιέργειες

Η Augmenta ανακοινώνει χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Hardware Club και Marathon Venture Capital και λανσάρει το πρωτοπόρο σύστημα διαφοροποιημένης λίπανσης στην παγκόσμια αγροτική αγορά.
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Κυρ. Πιερρακάκη στις εγκαταστάσεις της Aluminco στα Οινόφυτα

Ο υπουργός ενημερώθηκε αναφορικά με τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της εταιρείας και την εξέλιξη του μεγάλου επενδυτικού της προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής της.
petropoulos_isuzu
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πετρόπουλος: Πρόταση στη ΓΣ για διανομή μερίσματος 0,30 ευρώ/μετοχή

Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 17 Ιουνίου 2022 και θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις 24 Ιουνίου σε όσους είναι δικαιούχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία κατά την ημερομηνία της 20ής Ιουνίου 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CNL Capital: Από 31 Μαΐου η καταβολή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2021, είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων.