ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
prinos
Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις στον Πρίνο. Πηγή: Energean

Energean: Πρόταση να τεθούν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι στον Πρίνο

Οι συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές από την δραστηριότητα της Energean στον Πρίνο φτάνουν τα 313 εκατ. ευρώ και η διοίκηση τονίζει ότι η κατάληψη του εργοστασίου από το Σωματείο αποτρέπει τη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις και να διοικήσει.

Η Energean απέστειλε σήμερα προς το Σωματείο των εργαζομένων στον Πρίνο πρόσκληση σε διαβούλευση προκειμένου να τεθεί μέρος του προσωπικού σε διαθεσιμότητα, καθώς έχει ανασταλεί η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας στην περιοχή της Καβάλας με την εταιρεία να αναφέρει πως συμβαίνει με υπαιτιότητα του Σωματείου, υπογραμμίζοντας ότι «καμία επιχείρηση δεν διοικείται με αντάρτικα και τσαμπουκάδες».

Η πρόσκληση γίνεται κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 10 του ν. 3198/1955 και 4 παρ.1 του ν. 3846/2010. Η Energean αναγκάζεται να προχωρήσει σε αυτήν την διαδικασία με δεδομένο ότι:

  • Οι συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές από την δραστηριότητα της εταιρείας στον Πρίνο φτάνουν τα 313 εκατ. ευρώ.
  • Οι καθαρές εκροές για την τρέχουσα χρονιά από τη δραστηριότητα στον Πρίνο εκτιμώνται σε 48 εκατ. ευρώ
  • Η κατάληψη του εργοστασίου από το Σωματείο αποτρέπει παράνομα τη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις και να διοικήσει.
  • Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει με ασφάλεια το εργοστάσιο και να ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία, όπως άλλωστε επισημαίνει και σε σχετική της επιστολή προς την εταιρεία μας η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) η οποία, ως εποπτεύουσα αρχή, ζητεί να παραμείνουν κλειστές οι εγκαταστάσεις μέχρις ότου η εταιρεία εγγυηθεί για την ασφαλή λειτουργία τους και μέχρι η ΕΔΕΥ να μεταβεί με εκπροσώπους της εταιρείας στις θαλάσσιες εξέδρες για τη διενέργεια σχετικής επιθεώρησης. 

Η διοίκηση της Energean έχει κατ΄ επανάληψη καλέσει το Σωματείο να σταματήσει την παρανομία στον Πρίνο, να άρει την κατάληψη των εγκαταστάσεων, να επιτρέψει στη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις για να διοικήσει και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ώστε να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια οι εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ εταιρείας και Σωματείου, όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε προσπαθήσει, εισπράττοντας σταθερά άρνηση και αδιαλλαξία. 

Δυστυχώς, το Σωματείο και οι καθοδηγητές του κράτησαν ως τώρα μια ανένδοτη και αδιέξοδη στάση, εμμένοντας στην παρανομία και εκβιάζοντας, ουσιαστικά, την εταιρεία, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία της Καβάλας. Οι εμπνευστές όλης αυτής της πρακτικής και η υπό τον κ. Μανώλη Κελαϊδάκη, διοίκηση του Σωματείου δεν μάς αφήνουν άλλα περιθώρια και παίρνουν στο λαιμό τους τους εργαζόμενους του Πρίνου. Καμία επιχείρηση δεν διοικείται με αντάρτικα και τσαμπουκάδες. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

energean-prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Τέλος στην κατάληψη των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου

Οι εγκαταστάσεις του Πρίνου περιφρουρούνται από δυνάμεις της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας με την διοίκηση της Energean να στοχεύει στην επανέναρξη της λειτουργίας το συντομότερο δυνατό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Αέριο σε πολύ χαμηλές τιμές από το Ισραήλ και την Αίγυπτο

Όπως τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος, Δρ. Κατερίνα Σάρδη, οι τιμές φυσικού αερίου σε αυτές τις αγορές διαμορφώνονται μεταξύ 4 και 6 δολ. ανά mmbtu, όταν στην Ευρώπη το κόστος είναι πάνω από τα 35 δολ.
energean-prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άρχισαν οι διαθεσιμότητες στον Πρίνο, σε αδιέξοδο η συζήτηση με το σωματείο

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της καλεί εκ νέου το Σωματείο να σταματήσει την κατάληψη των εγκαταστάσεων στον Πρίνο, ενώ τονίζει ότι δεν υπήρξε κατάθεση καμίας πρότασης από πλευράς εργαζομένων.
energean-prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πόλεμος» με το σωματείο στον Πρίνο, σε κίνδυνο η παραγωγή πετρελαίου

Σκληραίνει τη στάση της η Energean μετά τις ακραίες αντιδράσεις των συνδικαλιστών στην εθελουσία έξοδο, με κατάληψη της πλατφόρμας. Ζητά διαβούλευση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέρος του προσωπικού.